T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Mladi izrazili svoje ideje

Održana radionica o tome kako mladi mogu kreirati sadržaje u Bunkeru

U organizaciji Dječjeg foruma grada Samobora i Centra za mlade – Bunker danas je za predstavnike Vijeća učenika iz svih pet samoborskih osnovnih škola, njih preko 20, održana radionica tijekom koje su se upoznali s radom i programima Centra za mlade te su imali priliku sami predložiti što bi sve od edukativnih, zabavnih i drugih sadržaja htjeli da se provodi u Bunkeru.

Referentica u Centru za mlade Marina Vraneković upoznala je učenike s Bunkerovim programom Dopri – dođi, predloži i izvedi poručivši im da su oni kreatori programa za mlade, a da je Centar za mlade njima podrška u realizaciji programa. U tijeku je izrada programa za mlade tijekom ljetnih školskih praznika pa su mladi pozvani da se uključe sa svojim idejama.

Voditeljica Dječjeg foruma, Bernardica Horvat Petravić učenike je podijelila u skupine pa su po temama predlagali zabavne i edukativne sadržaje kao i sve ostalo što bi htjeli da se realizira u Bunkeru.

Kulinarske radionice, radionice opuštanja, radionice verbalnih vještina, radionice o modi, radionice o preživljavanju u prirodi, tečaj prve pomoći, filmski maratoni i projekcije, debate, predavanje o tome kako lakše savladati strani jezik, kuglanje, turniri u kartaškim igrama, odbojka na pijesku, karaoke, koncerti, proslave rođendan, Escape room, Laser Fog, 3D printer – samo su neki od predloženih sadržaja i događanja koje bi mladi htjeli da se realiziraju u Bunkeru.

Sve predložene ideje učenici će prezentirati svojim prijateljima u školi i ako još koja stigne bit će poslane Dječjem forumu i Centru za mlade s ciljem da se barem dio njih realizira.

„Važno je da budete aktivni i da se izborite za svoje ideje i potrebe, a kako bi na što kvalitetniji način provodili slobodno vrijeme sa svojim prijateljima, a ujedno i naučili nešto novo što će vam olakšati i svakodnevicu“ – poručila je učenicima Bernardica Horvat Petravić i zahvalila na sudjelovanju.

Objavljeno: 16.05.2022.