Grad Samobor Grad Samobor Logo

Građani

Na Ponikvi se slavilo dva puta

23.01.
2020.

Vincekovo i ove godine obilježeno kod Marijana Sokolovića

Više od sto što članova Vinogradarsko vinarske udruge Samobor, žitelja Ponikvi i ostalih dobronamjernika, svjedočilo je u srijedu, 22. siječnja, dvostrukom slavlju i obilježavanju dana svetoga Vinka. Sve je počelo posvećenjem i blagoslovom novosagrađene kapelice sv. Vinka na Ponikvi, koju su blagoslovili župnik Župe sv. Ivana Krstitelja iz Luga Josip Čulig i župnik Župe sv. Barbare iz Ruda Darko Banfić. Nakon ceremonije društvo se uputilo u nedaleki vinograd organizatora svečanosti Vincekova Marijana Sokolovića, kojemu se ovaj puta u organizaciji pridružio i Božo Komerički.

U vinogradu se svima obratio predsjednik Vinogradarsko vinarske udruge Samobor Marijan Žganjer, koji je svima poželio da ova godina donese i dobre prinose vinogradarima te da im "Božja kapljica" bude na radost i veselje.

Bogata je bila i ponuda jela, jer bilo je za svakoga ponešto, a sve je upotpunjeno kvalitetnim vinima samoborskih vinogradara i vinara. No, ni tu nije bio kraj. Za dodatno veselo raspoloženje pobrinuo se sastav Od sumraka do zore pa se druženje uz znane pjesme i prigodne napitnice produžilo u kasne večernje sate.