T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Civilna zaštita

Načelnik Stožera Petar Burić

Održana koordinacija Stožera civilne zaštite

Načelnik Stožera Petar Burić

U novom prostoru koji zajednički koriste Stožer civilne zaštite Grada Samobora i samoborska stanica HGSS-a, održana je sjednica Stožera u novom sastavu.

Za načelnika je, naime, imenovan zamjenik gradonačelnice Petar Burić, dok se ostali članovi nisu mijenjali.

Bila je ovo prilika za upoznavanje s radom sustava civilne zaštite, ali i za izvještavanje o važnim temama za građane Samobora.

Voditeljica samoborske ispostave Doma zdravlja Irena Dany Holetić istaknula je kako je epidemiološka situacija dobra jer s jučerašnjim danom u Samoboru nema novo zaraženih, a još je deset osoba zaraženih virusom COVID 19 trenutno aktivnih. Što se cijepljenja tiče, u našem gradu je u sam postupak uložen izniman trud što se vidi po zadovoljstvu građana, no želja je da se procijepljenost podigne na višu razinu kako bi se u što većoj mjeri spriječilo širenje novih sojeva virusa za koje već postoje naznake.

Službe se pripremaju i za turističku sezonu te su usklađeni operativni planovi, osobito s obzirom na opasnost od češćih požara, ali i pojačan dolazak turista u grad kroz ljetne mjesece.

I samoborski vatrogasci spremni su za intervencije na samoborskom području, ali i za dislokacije na koje se svake godine šalju temeljem vatrogasnih zapovijedi.

Objavljeno: 30.06.2021.