Grad Samobor Grad Samobor Logo

Građani

Noć kazališta uz premijeru Amaterskog kazališta PAX Potpuni stranci

18.11.
2019.

Novi hit samoborskih kazalištaraca

Pučko otvoreno učilište je za Noć kazališta, koje je diljem Hrvatske obilježeno u petak, 16. studenoga, Samoborce počastilo bogatim programom, a s posebnim nestrpljenjem čekala se večernja premijera njihovog Amaterskog kazališta PAX naziva Potpuni stranci.

Do tada su oni mlađi mogli uživati u predstavi Teatra Poco Loco Priča mi se priča: Vuk i sedam kozlića, dramskoj radionici, radionici kazališne šminke i maski te virtualno proći čuvenim svjetskim kazalištima.

Nijedna predstava PAX-ovaca ne prolazi nezapaženo pa je tako i te večeri dvorana samoborskog kina bila puna. Za kazališne daske Potpune strance pripremili su sami PAX-ovci, a komad je inspiriran filmom Paola Genovesea Perfetti sconosciuti, u kojem tri para i jedan samac, koji se poznaju već jako dugo, uz  večeru raspravljaju o iskrenosti među prijateljima i odluče odigrati zanimljivu igru - svatko stavi svoj mobitel na stol i mora javno pročitati svaki mail i sms, a na pozive moraju odgovoriti uz uključen "speaker phone", tako da svi sve čuju. Mala "crna kutija" otkriva neželjene tajne i ogoljuje živote aktera, sve do neuobičajenog raspleta.

Predstavu su tečno i suvereno iznijeli PAX-ovci u ponešto izmijenjenom sastavu: Anja Šintić, Vjekoslav Leonard Prčić, Jasmina Jazz Marić, Luka Solenički, Zvonimir Kufek, Ines Ibrišević, Aleksandra Keresman i Mirta Bujan.

Već za sljedeću besplatnu predstavu Potpunih stranaca, koju će PAX-ovci odigrati 4. prosinca, ostalo je malo karata pa ih svakako osigurajte na vrijeme.