T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Nova pravila za udruge

Udruge će prijave na javne natječaje podnositi digitalnim putem

S početkom nove godine vrijedit će nova pravila za udruge koje će se javljati na natječaje Grada Samobora za financiranje svojih programa i projekata. Prijave na natječaj bit će moguće samo digitalnim putem preko aplikacije SOM.

Novom Uredbom o uredskom poslovanju koja stupa na snagu 1. siječnja 2023. godine neće biti više moguće zaprimanje prijavnica na javne natječaje i pozive u fizičkom obliku. Aplikacija SOM alat je koji će se od 2023. godine isključivo koristiti za sve prijave na javne natječaje i pozive koje će raspisivati Grad Samobor.

Kako bi se sve organizacije civilnog društva s područja grada Samobora kao i one koje djeluju na području grada Samobora na vrijeme upoznale s novim procedurama te kako bi svi imali jednake mogućnosti, ali i uvjete pri prijavi programa i projekata, Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Samobora za sve njih organizirao je edukaciju.

Edukacije je održana 1. prosinca u Centar za mlade – Bunker, a s novom Uredbom o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge sve okupljene upoznale su: Vesna Lendić Kasalo, zamjenica ravnateljice Ureda za udruge i Marina Lochert Šoštarić, voditeljica Odjela za financijsko upravljanje i osiguranje kvalitete Ureda za udruge.

O funkcioniranju i korištenju aplikacije SOM putem koje će se zaprimati prijave na natječje govorio je Juraj Čošić, predstavnik tvrtke SOM SYSTEM.

Sve okupljene u ime Grada Samobora pozdravio je zamjenik gradonačenice Petar Burić zahvalivši svim udrugama na dosadašnjem predanom i marljivom radu.

“ Svjesni smo da promjene i novi način prijave na natječaje zahtjevaju prilagodbu, no u konačnici će svima biti lakše i jednostavnije. Grad Samobor će i dalje podupirati rad udruga, a osigurat ćemo i tehničku podršku svima kako bi svi mogli na vrijeme i bez poteškoća prijaviti svoje programe i projekte” – rekao je Petar Burić te svima poželio puno uspjeha u daljnjem radu.

Zadovoljstvo što se velika većina udruga odazvala na edukaciju izrazio je privremeni gradski pročelnik za društvene djelatnosti, Silvio Ivan Žugaj. Naglasio je kako su pripremne radnje za implementaciju novih pravila napravljene te da je ovo još jedan korak prema digitalizaciji poslovanja Grada. Pozvao je predstavnike udruga da ukoliko budu imali pitanja da se slobodno obrate Upravnom odjelu za društvene djelatnosti.

Objavljeno: 02.12.2022.