T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Objavljen Proračun u malom za 2023. godinu!

Vodič za građane kroz ovogodišnji proračun

Objavljen Proračun u malom za 2023. godinu!

Grad Samobor izradio je Proračun u malom za 2023. godinu. Radi se o vodiču za građane koji je sažetak Proračuna Grada Samobora za ovu godinu, a od danas je u online verziji dostupan svim građanima i svoj zainteresiranoj javnosti, kojima je često proračunski dokument kakav donosi Gradsko vijeće preopširan i nerazumljiv.

Namjera je ovim pojednostavljenim oblikom svim građanima omogućiti uvid u transparentnost proračunskog procesa uz dostupne i razumljive informacije o prihodima i rashodima, predviđenim aktivnostima i projektima koji se financiraju iz proračuna te potaknuti inicijativu za sudjelovanjem građana u procesu izrade proračuna s ciljem financiranja onih projekata koje upravo građani smatraju najnužnijima.

Građani Samobora putem brošure „Proračun u malom 2023.“ mogu doznati na koji način novac dolazi u proračun, što se iz njega financira, a istaknute su i najvažnije smjernice razvoja grada u svim područjima. Proračun u malom dostupan je na web stranici Grada i možete ga preuzeti na dnu članka. 

Objavljeno: 31.01.2023.

Proračun Grada Samobora za 2023. godinu