T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Projekti

Obnova planinarskog doma

Grad Samobor dobio je 225.468,00 kn bespovratnih EU sredstava za obnovu PD Ivica Sudnik na Velikom dolu.

Obnova planinarskog doma

Grad Samobor dobio je 225.468,00 kn bespovratnih EU sredstava koja će se utrošiti u obnovu planinarskog doma Ivica Sudnik na Velikom dolu, a obnova bi trebala krenuti uskoro.

„Zbog izrazito lošeg stanja u kojem se dom nalazi, prijetilo je njegovo zatvaranje, što nikako nismo htjeli dopustiti i zato smo presretni zbog dobivenih sredstava. To je smjer kojim nastavljamo dalje. Prijavljeno je mnogo EU projekata iz različitih područja te vjerujem kako ćemo javnost uskoro ponovno informirati o novim EU sredstvima i projektima koji stižu u Samobor“ – rekla je samoborska gradonačelnica Petra Škrobot.

Radovi na PD Ivica Sudnik obuhvatit će uređenje dograđenog dijela planinarskog doma kako bi se spriječilo daljnje propadanje zgrade zbog prodora vode i kako bi objekt bio dostupan i siguran za posjetitelje. Biti će ugrađena stolarija, zatvorit će se i urediti vanjski i unutarnji prizemni dio dogradnje, postavit će se ograda na balkonu iznad prizemlja, ulazna rampa i stubište. Postojeći zidovi fasade dograđenog dijela će se očistiti, ožbukati i obojati. Tako će planinarski dom Ivica Sudnik imati dodatni kapacitet za boravak planinar.

Dom na Velikom dolu sagradili su 1963. članovi HPD-a Japetić, a sada je pod upravom Grada Samobora. Planinarski dom velika je katnica s balkonima, dvije blagovaonice i kuhinjom u prizemlju te spavaonicama u potkrovlju, a sada će biti uređen i dograđeni dio.

Objavljeno: 08.04.2022.