Grad Samobor Grad Samobor Logo

Građani

Od partizana i radnika do cijenjenog direktora

26.06.
2020.

Našem poznatom sugrađaninu Josipu Cvetkoviću gradski čelnici upriličili su prijem u povodu 100. rođendana

U samoborsku gradsku vijećnicu u četvrtak, 25. lipnja, stigao je, u pratnji kćeri Irene, naš poznati sugrađanin Josip Cvetković, kojemu su za njegov 100. rođendan prijem upriličili gradski čelnici i prijatelji.

Čekalo se na ovu prigodu od 30. travnja, kada je Joža napunio 100 godina, sve zbog poznatih razloga i epidemioloških mjera, a i sada je susret bio ograničen, uz obavezne maske za lice.

No, rođendanskog raspoloženja nije nedostajalo, jer Joža je još dobrog zdravlja, a pamćenje ga još i bolje služi, pa je s veseljem nazdravio uz čašu bermeta, zahvalio svima na ukazanoj pažnji i rođendanskim darovima, te svima poželio dug i plodan život kakav je i sam imao.

Čestitke su mu u ime Grada Samobora uputili predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić, voditelj protokola Daniel Cvetković, predsjednik samoborske Udruge antifašističkih boraca i antifašista Petar Raić, predsjednik Udruge Josip Broz Tito Franjo Golenko, predsjednik Odbora za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata Samobora Zlatko Demerac te nekolicina prijatelja.

Franjo Golenko ukratko je predstavio i poklonio mu knjigu naslova Samoborska omladinska antifašistička grupa 1941., koja je posvećena upravo njemu, jedinom još živućem članu SOAG-a, a u knjizi je opisana njegova bogata ratna, životna i radna biografija.