T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Gradonačelnica

Odana počast braniteljima

Tužna obljetnica bitke na Trokutu

Na spomen obilježju Trokut-Novska, novljanskoj bojišnici u kojoj je život izgubilo 314 hrvatskih branitelja, u petak, 29. listopada, okupili su se rodbina, prijatelji, suborci i sugrađani kako bi odali počast svima koji su položili život na oltar domovine 1991. godine.

Svih ovih godina Trokut, kao važno mjesto, pohode i brojni Samoborci, jer su tu, u prvim, presudnim danima u akciji Orkan, poginuli naši mladi sugrađani Davor Kelemen, Krešo Purić, Rajko Turk, Zlatko Šabarić i Vlado Ivčić.

Uz nekolicinu roditelja i prijatelja poginulih branitelja, na Trokut su osim gradonačelnice Petre Škrobot, stigli i članovi i predstavnici naših samoborskih braniteljskih udruga koji su položili vijenac i upalili svijeće ispred spomenika te obišli mjesta stradavanja naših sugrađana.

Prije polaska na Trokut položili su vijenac i upalili svijeće u Parku domovinske zahvalnosti.

Ovogodišnja komemoracija poginulima na Trokutu održana je u skladu s epidemiološkim mjerama zbog koronavirusa, tako da su izaslanstva gradova i udruga, kao i sam protokol, bili znatno skraćeni. Uz generala Rudija Stipčića na važnost i herojstvo danas su na Trokutu svojim govorima podsjetili i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak, izaslanik hrvatskog premijera, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i predsjednik Republike Zoran Milanović. 
Uz prigodne govore, na spomen stećke s imenima svih poginulih hrvatskih ratnika u toj vojno-redarstvenoj akciji položeni su vijenci i upaljene svijeće. 

 

Objavljeno: 30.10.2021.