T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Gradonačelnica

Održan prijem i za zlatnu Sadeu Bećirović

Članica Karate kluba Samobor s reprezentacijom osvojila europsko zlato

Svečani prijem u samoborskoj Gradskoj vijećnici organizirao je Grad Samobor danas za zlatnu Sadeu Bećirović, članicu Karate kluba Samobor koja je s Hrvatskom ženskom karate reprezentacijom na 57. Europskom prvenstvu, održanom u Turskoj, osvojila najsjajnije odličje.

Iskrene čestitke na vrhunskom rezultatu Sadei Bećirović, izborniku Hrvatske ženske karate reprezentacije Goranu Romiću, treneru i predsjedniku Karate kluba Samobor, Darku Šimuncu uputili su gradonačelnica Petra Škrobot, njezin zamjenik Petar Burić, privremeni pročelnik za društvene djelatnosti Silvio Ivan Žugaj te predsjednik Samoborskog Športskog saveza Viktor Jozić.

-Vrhunskih rezultata ne bi bilo bez toliko truda, rada i odricanja te suradnje s trenerom kao i izbornikom i zato vam od srca na tome čestitam i želim puno sreće dalje. Na ponos ste Grada, sretni smo što imamo ovakve sportaše, trenere i klubove. Hvala vam na tome. I u ovom financijski izazovnim vremenima trudit ćemo se maksimalno vam pomoći - rekla je gradonačelnica Petra Škrobot dodavši da će Sadea Bećirović biti i novčano nagrađena za ovaj uspjeh kao članica Karate kluba Samobor.

- Čestitam na vrhunskom rezultatu, želim vam puno uspjeha u budućnosti te što manje ozljeda. Možete biti primjer mlađim kategorijama – dodao je Petar Burić.

- Zlatnim slovima će ovaj uspjeh biti upisan u povijest samoborskog sporta i čestitam vam na tome – poručio je Sadei, treneru i izborniku, Viktor Jozić.

Darko Šimunec zahvalio je Gradu na prijemu kazavši kako je Karate klub Samobor ovim, kao i prijašnjim vrhunskim rezultatima, europskim i svjetskim medaljama, podigao sport u Samoboru na višu razinu.

- Naporno smo trenirali, Sadea je dragulj koji treba dalje brustiti. Očekujemo da će Sadea u budućnosti donositi pojedinačne europske medalje. U ekipi joj je pripala najodgovornija pozicija i opravdala je to, jer je vrlo stabilna i jaka u „glavi“, a to mogu samo najveći sportaši – rekao je Darko Šimunec dodavši da od Sadee u budućnosti možemo još jako puno očekivati.

Sadea Bećirović zahvalila je na prijemu i čestitkama. 

- Bila mi je čast predstavljati svoj klub, trenera i Grad Samobor. Rezultat je došao, dala sam sve od sebe i idemo dalje – poručila je Sadea Bećirović.

Izbornik Hrvatske karate reprezentacije i predsjednik i trener KK Bregana, Goran Romić također je zahvalio na prijemu naglasivši da je jako zadovoljan Sadeinim nastupom, kao i nastupom ostalih reprezentativki.

- Djevojke su napravile čudo, dale su sve od sebe i djelovale kao jedno. To je puno rada i odricanja. Mlade su i još je puno šansi da ponove ovako sjajan rezultat na europskoj i svjetskoj razini. Sve su odradile vrhunski – rekao je Goran Romić dodavši da je zlatna medalja naše ženske karate reprezentacije uistinu veliko zadovoljstvo.

Objavljeno: 06.06.2022.