T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Gradonačelnica

Održan prijem za dobitnike Porina

Gradonačelnica Petra Škrobot uručila priznanja Singrlicama i Sudaru

U Gradskoj vijećnici, u petak 12. svibnja održan je prijem na kojem su dodijeljena priznanja Vokalnom ansamblu Singrlice, umjetničkom voditelju Tomislavu Joziću i glazbenom producentu Bernardu Mihaliću kao i Sudar Percussion ansamblu te umjetničkom voditelju Goranu Goršeu povodom osvajanja prestižne diskografske nagrade Porin za album “Folk & Roll“ u kategoriji "Najbolji album etno glazbe".

Okupljenima se obratila gradonačelnica Grada Samobora Petra Škrobot koja je čestitala svim nagrađenima i poručila kako s veseljem prati svaki njihov projekt. Zamjenik gradonačelnice Petar Burić poručio je kako će im Grad Samobor pomoći koliko god je to moguće.

Okupljenima su se obratili Tomislav Jozić, umjetnički voditelj Vokalnog ansambla Singrlice kao i Goran Gorše, umjetnički voditelj Sudar Percussion ansambla. Ustvrdili su kako su iznimno zadovoljni nastalim albumom te su zahvalili Gradu Samoboru što podržava umjetnički rad.

Bernard Mihalić, producent nagrađenog albuma “Folk & Roll“ zahvalio je Gradu na priznanju i poručio je kako će ovaj album ostati trajna uspomena umjetničkog stvaralaštva.

Diskografska nagrada „Porin” samostalna je strukovna nagrada i objedinjuje nominirane predstavnike svih glazbenih žanrova, od zabavne glazbe, popa i rocka, pa do etna, jazza, klasične i duhovne glazbe.

Biračko tijelo čine profesionalni glazbenici, skladatelji, glazbeni urednici, glazbeni producenti, aranžeri, ton–majstori, glazbeni pisci i kritičari tj. svi oni kojima su strukovne udruge poklonile povjerenje i predložile ih na popis glasača.

Grad Samobor još jednom čestita svim nagrađenima!

Objavljeno: 12.05.2023.