T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Gradonačelnica

Održan prijem za sjajni RK Rudar

RK Rudar uspjesima ispisuje povijest samoborskog sporta

Grad Samobor organizirao je danas u samoborskoj Gradskoj vijećnici svečani prijem za rukometaše, trenere i vodstvo Rukometnog kluba Rudar, a povodom njihovih sjajnih sportskih uspjeha u ovoj natjecateljskoj sezoni. Prijemu su nazočili kadeti (U17) koji su postali državni prvaci, mlađi kadeti (U15) koji su također osvojili titulu državnih prvaka te seniori koji su izborili ostanak u Premijer ligi, zatim predsjednica RK Rudar Snežana Hofer, članovi Izvršnog odbora Dubravko Glivetić i Eduard Mapilele te treneri Iva Martinko i Krunoslav Hofer.

Spomenutim uspjesima treba dodati da je i druga momčad Rudara bila uspješna tijekom ove natjecateljske, jer je osvojila drugo mjesto u Drugoj hrvatskoj ligi – Sjever, a rukometaši Rudara su tijekom školskog državnog natjecanja u rukometu predvodili momčad Osnovne škola Bogumila Tonija koja je u kategoriji 5.-ih i 6.-ih razreda postala prvak države.

Gradonačelnica Petra Škrobot čestitala je igračima, trenerima i vodstvu Rukometnog kluba Rudar na sjajnim uspjesima naglasivši kako su oni ponos Ruda i čitavog Samobora te da će Grad i dalje podupirati njihov rad.

-Pred čitavim klubom veliki su izazovi, kao i pred svima nama, zbog situacije u kojoj se nalazimo. Nastojimo odgovoriti na te izazove i biti vam maksimalna podrška. Zbog vas za budućnost rukometa u Rudama i Samoboru ne brinemo. Sve ste nas razveselili sjajnim rezultatima i vjerujem da ćete tako nastaviti i dalje – rekla je gradonačelnica Škrobot te dodala kako će Grad novčano nagraditi RK Rudar uz želju da im ta pomoć barem malo olakša izazove s kojima se klub susreće.

Čestitke Rukometnom klubu Rudar uputili su i zamjenik gradonačelnice Petar Burić i privremeni pročelnik za društvene djelatnosti Sivio Ivan Žugaj.

Čestitkama su se pridružili i predsjednik Samoborskog športskog saveza Viktor Jozić i tajnica Saveza, Nika Fleiss.

-Vi ste primjer da malo mjesto po broju stanovnika itekako može biti veliko, jer radite s vlastitim pomlatkom i ostvarujete tako sjajne rezultate. Na tome Vam čestitam – kazao je Viktor Jozić.

U ime RK Rudar na čestitkama i prijemu zahvalili su predsjednica Snježana Hofer i Fran Martinko.

-Zahvaljujem na lijepom prijemu i na čestitkama. Ovi rezultati su kruna našeg rada. Rad i trud jedini su ključ našeg uspjeha. Treneri, igrači i članovi uprave kluba ulažu velik trud, djelujemo kao jedan mehanizam i zato postižemo ovako velike rezultate. Srce nam je ispunjeno, u Rudama je bila velika euforija za vrijeme svake utakmice, a i u Poreču je bilo jako puno navijača i zato veliko hvala roditeljima koji puno ulažu u djecu i klub – rekla je Snježana Hofer te na podršci zahvalila Gradu i Samoborskom športskom savezu.

Fran Martinko u ime svih igrača uputio je veliko hvala navijačima te seniorima kao i svim drugim selekcijama čestitao na sjajnim uspjesima uz želju da ih do godine ponove.

Objavljeno: 06.06.2022.