T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Održan prijem za Tiu Novak

Mlada Samoborka postigla izniman uspjeh

U srijedu, 1. prosinca, gradonačelnica grada Samobora, Petra Škrobot ugostila je Tiu Novak, učenicu osnovne škole Samobor koja je postigla izvanredan uspjeh na međunarodnom natjecanju Hippo Competition.

Učenica 6. razreda, mlada i sjajna Tia na svjetski priznatom natjecanju Hippo Competition osvojila je naslov europske prvakinje. Nakon što je osvojila 1. mjesto u europskoj konkurenciji, u drugom je krugu osvojila visoko 11. mjesto u konkurenciji 48125 natjecatelja iz cijelog svijeta.

U Gradskoj vijećnici Tiu, njezinu mentoricu Dariju Tomašić i ravnatelja škole Gorana Ivana Matoša dočekali su uz gradonačelnicu i njezin zamjenik Petar Burić te vd resornog pročelnika, Silvio Ivan Žugaj.

U kratkom razgovoru njezina je mentorica, gospođa Tomašić, naglasila kako je ovo druga godina da učenici osnovne škole Samobor sudjeluju na natjecanju, a ponos zbog uspjeha Tie nije bilo lako sakriti ni njoj ni ravnatelju. Tia, samozatajno i uzbuđeno ispričala je kako je njihov put izgledao. Gradski su čelnici uz čestitke te prigodne novčane nagrade Tii i njezinoj mentorici još jednom naglasili kako su uvijek spremni podržati svaki uspjeh iz domene obrazovanja. 

Objavljeno: 01.12.2021.