T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Manifestacije

Održana Gost(i)ona kod Vraza

Stihove i ulomke iz proznih djela posvećene ljubavi čitali su brojni pjesnici

Brojni pjesnici i ljubitelji poezije okupili su se u petak, 10. lipnja u Galeriji Prica na večeri ljubavne poezije koju u sklopu „Vrazove Ljubice“ - festivala ljubavne poezije tradicionalno pod nazivom Gost(i)ona kod Vraza priređuju članovi samoborskog Ogranka Matice Hrvatske.

Stihove i ulomke iz proznih djela posvećene ljubavi čitali su brojni pjesnici, a kao uspomenu i zahvalu na sudjelovanju u programu dobili su licitarsko srce i novo izdanje Zbirke hrvatske ljubavne poezije 2021.

Vraza i Ljubicu u čiju se čast organizira ovaj festival utjelovili su Đurđica Runtas i Miroslav Tičar, a uz njih program su vodili te sve nazočne u ime samoborskog Ogranka Matice hrvatske pozdravi Zoran Perović i Vlatka Bošnjak.

Ispred Pučkog otvorenog učilišta Samobor sve nazočne su pozdravile i na sudjelovanju pjesnicima zahvalite Jelena Vojvoda i Valentina Čebušnik Dorotić, a u ime Grada Samobora predsjednik Gradskog vijeća, Miran Šoić.

U sklopu festivala ove je godine za srednjoškolce održan kviz Samoborska (i)lirska priča i projekt Šetnja s ilircima, a najuspješniji bili su Domagoj Vrančić iz Srednje strukovne škole i Kristijan Žugaj iz Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole dok je najboljim literarnim radom proglašena Samoborska ljubavna priča Neve Martinko iz Gimnazije Antuna Gustava Matoša.

Glazbeni gosti Gost(i)one kod Vraza bili su violinistica Lara Rimac i gitarist Filip Dražina.

„Vrazova Ljubica“ završava u nedjelju, 12. lipnja kada će se u Galeriji Prica od 17 sati održati 33. Večer hrvatske ljubavne poezije, a prije toga u 16 sati brojni pjesnici susrest će se na Ljubičinom grobu u Prolazu hrvatskih pjesnika gdje će svečano biti otkrivena ploča sa stihovima pjesnikinje Acije Alfirević.

Objavljeno: 12.06.2022.