T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Projekti

Olakšice za obrtnike i poduzetnike u Milakovićevoj

Gospodarski subjekti u Ulici Josipa Milakovića bit će oslobođeni plaćanja komunalne naknade i odvoza otpada

Radovi u Ulici Josipa Milakovića su u tijeku, no, iako nužni, oni ometaju poslovanje obrtnika i poduzetnika koji tamo ostvaruju svoje poslovanje.

Kako bi im Grad izašao u susret, obišao ih je zamjenik gradonačelnika Željko Stanec te istaknuo kako će ih Grad u mjesecima u kojima im je otežano poslovanje osloboditi plaćanja komunalne naknade te odvoza otpada.

„Svjesni smo kako je teško poslovati u ovim uvjetima, no radovi su nužni zbog dotrajalosti prometnice u samom gradskom centru. Gospodarskim subjektima izašli smo u susret tako što smo odgodili početak radova kako oni ne bi zahvatili blagdansko vrijeme, a sada ćemo ih osloboditi plaćanja obaveza prema Gradu kako bismo im ipak olakšali ovaj period.“, dodao je Stanec.

Naime, planirani početak radova bio je kraj listopada 2020. godine, međutim, u dogovoru s gospodarskim subjektima koji posluju u zoni radova, isti je prolongiran za kraj siječnja 2021. godine, u isto vrijeme kao i donesene važeće epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19, a s ciljem što manjih posljedica na gospodarske subjekte.

Radovi napreduju svojim tijekom, a očekivani završetak je sredinom ožujka.

Na novoplaniranoj prometnici izvest će se proširenje pješačke staze koja će biti izvedena u betonskim opločnicima, dok će kolnička konstrukcija biti izvedena u asfaltnom zastoru u širini od 3 m s uzdužnim parkirnim mjestima. Predmetnim radovima, zbog dotrajalosti, predviđena je izgradnja zamjenskog kolektora mješovite kanalizacije s rekonstrukcijom kućnih priključaka i krovnih vertikala. Isto tako, predviđena je izgradnja nove elektroenergetske instalacije niskog napona i javne rasvjete, te nova optička telekomunikacijska mreža.

S obzirom na izuzetan značaj prostora koji je usko vezan uz opskrbu tržnice, opskrba tržnice moguća je preko prilaza uz poštu s Ulice Ljudevita Gaja, a kroz čitavo vrijeme izvođenja radova parkiranje za sve stanare i gospodarske subjekte omogućeno je na javnom parkiralištu u Ulici Josipa Komparea.

Također naglašavamo da se radi o zoni radova u užem središtu grada te je odabir tehničkog rješenja usklađen s uvjetima Ministarstva kulture - Konzervatorskog odjela u Zagrebu.

Objavljeno: 08.02.2021.