T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Oni su sportski ponos Samobora

U samoborskoj gradskoj vijećnici priređen prijem za nagrađene samoborske sportaše

Povodom značajnih priznanja koje su rukometaši RK Rudar i karatistica Ana Lenard nedavno primili od Hrvatskog olimpijskog odbora, 28. je listopada i u samoborskoj gradskoj vijećnici za njih priređen prijem. 

Podsjetimo da su se na svečanoj dodjeli priznanja i nagrada Hrvatskog olimpijskog odbora za 2018. godinu, održanoj 19. prosinca u Zagrebu, među uglednim dobitnicima našli i spomenuti samoborski sportaši.

Rukometni klub Rudar primio je Nagradu Matija Ljubek, koju HOO daje zaslužnicima za životno djelo, a za najuspješniju žensku ekipu proglašena je hrvatska karate reprezentacija, u čijem je sastavu i Samoborka Ana Lenard.
Sportašima su na značajnom priznanju čestitali zamjenici samoborskog gradonačelnika Željko Stanec i Sanja Horvat Iveković te predsjednik Samoborskog športskog saveza Miro Kelečić.

Željko Stanec posebno je istaknuo Rude kao mjesto uspješnih priredbi poput Rudarske greblice i turističkih atrakcija kakva je i Rudnik svete Barbare, a takvima se već dugo vremena  pokazuju i sportaši, posebice rukometaši Rudara. Isto tako, karatistica Ana Lenard već je godinama u vrhu svjetskog karatea i svojim uspjesima pronosi ime Samobora diljem svijeta, napomenuo je Stanec.

Sanja Horvat Iveković pohvalila je entuzijazam i uspjehe samoborskih sportaša koji mogu biti uzor svim mladima, a Grad Samobor će, u osiguravanju optimalnih uvjeta za rad, i nadalje činiti sve što je u njegovoj moći kako bi rezultati bili još bolji.

I Miro Kelečić je izrazio zadovoljstvo visokim priznanjima samoborskim sportašima, pogotovo zato što dolaze iz krovne sportske organizacije, u kojoj najbolje mogu ocijeniti vrijednost i zasluge pojedinih sportaša i sportskih kolektiva.

A da ne bi sve ostalo samo na riječima, nositeljima priznanja uručene su i prigodne novčane nagrade. RK Rudar je dobio 50.000, a Ana Lenard 2.000 kuna, što će im sigurno pomoći u daljnjem radu i pripremama za sportska natjecanja koja su u 2019. godini pred njima, na čemu su Ana Lenard i predsjednica RK Rudar Snježana Hofer zahvalile gradskim čelnicima.

Nakon prijema za vrijedne je sportaše i sportske djelatnike u Samoborskoj pivnici priređena i skromna zakuska, tijekom koje je bilo prilike i za razgovor o planovima u narednom razdoblju.

Objavljeno: 28.12.2018.