T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Otvoren park u Južnom naselju

Samobor je dobio siguran i sadržajan prostor za igru i druženje na otvorenom

Uz igru, zabavu i druženje u veselom raspoloženju proteklo je današnje otvorenje novouređenog parka u Južnom naselju - najvećeg u Samoboru.

Dok su djeca uživala u raznolikim igralima poput penjalica, ljuljački, njihalica, podnih trampolina i vrtuljaka, odrasli su iskoristili priliku za opuštajuću šetnju i odmor. Posebnu pažnju privukla je konstrukcija dvorca na pijesku koja predstavlja simboličnu repliku starog samoborskog grada i fontana koja je djeci pružila osvježenje u sunčanom danu.

Uživati se moglo i u organiziranim sportskim aktivnostima, od mini golfa, košarke, stolnog tenisa i ostalim igrama za što su se pobrinuli Športići. Za oslikavanje lica čekalo se u redu, a velik broj mališana privukla je i kreativna radionica te šahovski stolovi trajno postavljeni u parku.

Svečanost otvorenja parka upotpunjen je dnevnim šarenim vatrometom, koji je bio posebno atraktivan, praćen odbrojavanjem od 10 do nule, koje su djeca vodila sa smijehom i uzbuđenjem. Gradonačelnica Petra Škrobot srdačno je pozdravila prisutne, poručivši: "Uživajte u parku".

Uređenjem parka koji se prostire na 7 500 m2, Samobor je dobio siguran i sadržajan prostor za igru djece, rekreaciju mladih te druženje na otvorenom. Podijeljen na nekoliko zona, park nudi raznolike aktivnosti za sve uzraste. Od dječjeg igrališta s raznim spravama do fitness zone sa spravama za vježbanje, te zone za opuštanje s klupama, stolovima za šah i sjenilima za zaštitu od sunca. Park je osmišljen kako bi zadovoljio različite potrebe posjetitelja, a dodatno je opremljen s dvije slavine s pitkom vodom, stalcima za bicikle te pješačkim stazama i LED rasvjetom. Hortikulturno uređenje trajnicama i cvjetnicama te novi drvoredi dodaju estetsku vrijednost prostoru, a u sklopu parka postavljeni su i toaleti. Park je pod videonadzorom.

Ovaj park postaje ne samo mjesto igre i rekreacije, već i simbol druženja i zabave za cijelu zajednicu.

Objavljeno: 13.04.2024.