T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Manifestacije

Oxygene u Samoboru

OPEN AIR koncertom Sudar Percussion slavi 12 godina postojanja

Ansambl Sudar Percussion će OPEN AIR KONCERTOM na Trgu kralja Tomislava, u srijedu 7. rujna s početkom u 20.30 proslaviti 12 godina postojanja. Publika će moći uživati u projektu Oxygene . Jedinstveni je to projekt u Hrvatskoj koji ansambl Sudar Percussion razvija od 2016. godine. Započeo je obradom pjesme OXYGENE PART IV Jean Michel Jarrea i plasiranjem prvog video spota.

https://www.youtube.com/watch?v=gA-qZOrNt4c&ab_channel=SudarPercussionEnsemble

Multimedijalni audio-vizualni projekt OXYGENE aranžman je organski akustične elektronske glazbe u izvedbi članova Sudar Percussion ansambla sa solistima, video wall projekcijama, dizajniranom rasvjetom i scenskim efektima. Projekt nudi poseban koncertni program zvukova francuskog velikana Jean Micheal Jarra te spaja nespojivo — elemenate jazza, world musica, klasične, popularne i elektrosnke glazbe na koncertnim udaraljkama, bubnjevima, bas gitari i klaviru.

Prvi vrhunac projekta ostvaren je 11. veljače 2018. godine u rasprodanoj Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog gdje je uz Sudar Percussion anasambl nastupio mlađi udaraljkaški ansambl Sudar Beat, solist Darko Sedak-Benčić na trubi, Matej Mihaljević na violini te za tu prigodu i Mješoviti zbor GŠ Brežice iz Slovenije.

OPEN AIR koncert u Samoboru ponudit će odabrane pjesme francuskog kompozitora, pionira elektronske glazbe Jean Michel Jarra u obradi Sudara Percussion ansambla (aranžer glazbe Nicolas Sinković). Uz ansambl nastupit će trubač Darko Sedak Benčić, violinist Matej Mihaljević, mlađi ansambl Sudar beat i hrvatski glumac Robert Kurbaša.

Iako je ansambl u periodu od 12 godina ostvario mnoge uspješne projekte poput Eat Suite, Vivaldisa i Watchers of the Skies, koncert Oxygene u Samoboru je kruna ansambla kojim će obilježiti svoj dosadašnji rad na području kulture i umjetnosti. Projekt je sufinanciran od Ministarstva kulture i medija, Hrvatske glazbene unije „Jer svirati se mora 2“, Grada Samobora, Zagrebačke županije i Turističke zajednice Grada Samobora.

Koncert je besplatan i svi ste pozvani!

Objavljeno: 03.09.2022.