Grad Samobor Grad Samobor Logo

Projekti

Pet vozila za Samoborce

14.05.
2020.

11 novih vozila za potrebe patronažne službe Doma zdravlja Zagrebačke županije

Dom zdravlja Zagrebačke županije od danas ima 11 novih vozila za potrebe patronažne službe ukupne vrijednosti gotovo 860.000 kuna. Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Vozni park Doma zdravlja Zagrebačke županije raspolaže s ukupno 88 vozila i kako se nova vozila nabavljaju, tako se ona najstarija otpisuju.

- Pet vozila namijenjeno je za ispostavu u Samoboru, a po jedno vozilo ispostavama u Ivanić-Gradu, Jastrebarskom, Svetom Ivanu Zelini, Vrbovcu, Zaprešiću i Dugom Selu. Patronažna služba u najvećem dijelu obuhvaća brigu o starijim osobama i pružanje zdravstvenih usluga u njihovim kućama. Stanovništvo je, nažalost, sve starije, tako da patronaža ima itekako puno posla - rekao je Većeslav Bergman, ravnatelj županijskoga Doma zdravlja, u čijim ispostavama radi 58 patronažnih sestara.

Primopredaji automobila ispred Grada Samobora, u kojem je i sjedište Doma zdravlja Zagrebačke županije, nazočio je pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat.