T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Počeli radovi

Gradi se regionalni centar kompetentnosti

Danas su službeno otvoreni radovi na izgradnji Centra izvrsnosti u Samoboru. Jedan je to od ukupno tri objekta u sklopu više od 113 milijuna kuna vrijednog EU projekta Regionalnog centra kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu – Industrija 4.0., a prostirat će se na otprilike 700 kvadratnih metara.

U ime Zagrebačke županije otvorenju radova nazočio je župan Stjepan Kožić, ispred Grada Samobora gradonačelnica Petra Škrobot, ravnatelj SSŠ Samobor Davor Škiljan te predsjednica županijske skupštine Martina Glasnović.

Inače, Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu – Industrija 4.0 bit će organiziran kao jedinstveni centar koji se uspostavlja na tri lokacije i to kao tri centra izvrsnosti u sektoru strojarstva.

Tako će Centar izvrsnosti za CAD/CAM/CNC sustave i 3D tehnologije bit će uspostavljen u Srednjoj strukovnoj školi u Velikoj Gorici, Centar za senzoriku, automatiku i obnovljive izvore energije kod Srednje strukovne škole u Samoboru, a Centar izvrsnosti za robotiku kod Srednje škole Dugo Selo. Ono što ističe ovaj projekt jest činjenica da će sva tri centra koristiti svi učenici strukovnog usmjerenja iz svih županijskih škola.

Objavljeno: 21.07.2022.