T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Manifestacije

Počinje 13. Cu'fus

Očekuje vas bogat cirkuski program

Počinje 13. Cu'fus

Trinaesto izdanje Cirkuskog uličnog festivala u Samoboru održat će se na Trgu Matice hrvatske, oko kina Samobor i na Trgu kralja Tomislava, od 16. do 19. svibnja.

Cu'fus je međunarodni festival cirkuske umjetnosti koji se održava od 2011. godine u Samoboru. Organizacijski tim čine cirkuski umjetnici i zaljubljenici u cirkusku umjetnost.

Program festivala uključuje CirkoKolaž, Otvorenje festivala, Eksperimentalni petak, Cu'fusek, cirkuske ulične predstave, radionice cirkuskih vještina, glazbeni program, prezentacije, izlagače i mikroteatar.

CirkoKolaž, cirkuski kabaret za djecu u kojem su izvođači organizacijski tim festivala festivala, dočekat će Vas na Trgu Matice hrvatske, u četvrtak 16. svibnja, u 11 sati, kao prvi program festivala. CirkoKolaž namijenjen je najmlađima i odvija se u suradnji sa DV Izvor, Samobor.

U slučaju vremenskih nepogoda program CirkoKolaž biti će održan u samoborskom kinu.

Svečano otvorenje Festivala odigrat će se 16. svibnja u 19 sati gostovanjem suvremene cirkuske predstave “Cargo” umjetničkog kolektiva Cirk Pozor iz Zagreba u Kinu Samobor. Besplatne ulaznice mogu se podići na blagajni Kina.

Ulično otvorenje Festivala planirano je za petak, 17. svibnja, u 19.30 na Trgu kralja Tomislava, u obliku parade uz izvedbe kratkih performansa na putu prema Trgu Matice Hrvatske. Tema ovogodišnjeg otvorenja je CIRKOSAFARI, u kojem će sudjelovati umjetnici koji nastupaju na festivalu. Režiju parade potpisuje Mario Kovač.

Eksperimentalni petak naziv je za program usmjeren na suvremene forme u cirkuskoj i srodnim umjetnostima u obliku predstave, performansa, prezentacije, instalacije, multimedije. Ove godine program će ugostiti kolektiv Tricycle Trauma sa cirkuskim kabaretom Karavana mračnog cirkusa, uz živu glazbu. Program će se odviti na Trgu Matice hrvatske, u petak 17. sibnja, s početkom u 20.30.

Cu'fusek je naziv dječjeg programa na festivalu. Program Cu'fusek odvija se u prijepodevnom terminu tijekom subote i nedjelje, a uključuje predstave, performanse, glazbu i igru.

Cirkuske ulične predstave namijenjene su publici svih dobnih skupina. Umjetnici koji nastupaju na festivalu dolaze iz Njemačke, Austrije, Poljske, Srbije, Hrvatske... Predstave će se održavati na Trgu Matice hrvatske i na Trgu kralja Tomislava kroz subotu i nedjelju.

Organizatori posebno izdvajaju Avital & Jochen uz njihovu visoku konstrukciju za zračne vještine. Show počinje uz živu glazbu, komediju i žongliranje a završava uz let na trapezu 9 metara nad zemljom, u kojem izvođači plešu svoju koreografiju.

Radionice cirkuskih vještina održavaju se u subotu i nedjelju od 14 do 17 sati oko Kina Samobor. Radionice cirkuskih vještina uključuju vožnju monocikla, zračne vještine, POI.. Osim vođenih radionica ovdje su i hula hoop rekviziti za slobodno korištenje tijekom festivala.

Prezentacije cirkuskih vještina odvijati će se u subotu i nedjelju od 14 do 17 sati oko kina Samobor. U programu nastupaju polaznici tečajeva cirkuskih vještina i srodnih umjetnosti.

Glazbeni program uključuje glazbenike i eksperimentalne umjetnike. Program će se odviti na Trgu kralja Tomislava, u subotu, 18. svibnja od 21.30 uz glazbeni performans sjajnih SKIER & YETI!

ChilliBar program će biti smješten preko puta Kina Samobor, na obali Gradne. Plesnjak se odvija od 14 sati subotom i nedjeljom.

Izlagači, kao neizostavni dio festivala, predstavit će se u svojim kućicama.

Posebno bi istaknuli lokalni suvremeno-plesni kolektiv TrupaTo koji će za vrijeme festivala održati izložbu fotografija „Odrazi“ koja prikazuje njihov performans na ulicama grada.

Mikroteatar – Najmanje lutkarsko Kazalište i Circus Luminenszesz sudjeluju u programu u obliku malih šatora sa limitiranim brojem publike i kratkim zabavnim programima. Možete ih posjetiti kroz vikend oko Kina Samobor.

Nositelj projekta je cirkuska udruga Cirkultura iz Samobora. Program festivala podržavaju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Zagrebačka županija, Grad Samobor i Turistička zajednica Grada Samobora.

Program festivala je besplatan, a preuzeti ga možete na dnu članka.

Objavljeno: 13.05.2024.

Dokumenti za preuzimanje