Grad Samobor

Obrazovanje

Počinje škola!

Počinje škola!
05.09.
2019.

U ponedjeljak, 9. rujna počinje nova školska godina za učenike pet samoborskih osnovnih škola i učenike Nove škole

Prvi dan škole najemotivniji je svakako za prvašiće i njihove roditelje, a kako bi im uljepšali taj veliki dan obići će ih predstavnici Grada Samobora i uz prigodne darove poželjeti im puno uspjeha u daljnjem školovanju. Priredbe za prvašiće održat će se u 11:00 sati u svim školama, osim u školi Bogumila Tonija gdje priredba počinje u 10:00 sati. 

Ove godine u samoborske škole upisano je 360 prvašića, a ukupno je upisano 3037 učenika koji će se podijeliti u 155 razrednih odjeljenja. (kroz slijedeći tjedan još može doći do izmjene podataka zbog naknadnog upisa i ispisa djece).
Sve učenike na klupama će dočekati besplatni udžbenici za sve redovne i izborne predmete, kao i radni udžbenici. Osim besplatnih udžbenika, učenike prvih razreda dočekat će i radni materijali projekta Vjetar u leđa – faza III, kojim se učenicima kojima je to potrebno osiguravaju pomoćnici u nastavi. 

No, opreza nikad dosta, pa molimo vozače da pripaze na naše najmlađe sudionike u prometu. Na to upozorava i MUP-ova akcija Poštujte naše znakove.

Svim učenicima, kao i ravnateljima i nastavnicima samoborskih škola želimo puno uspjeha u novoj školskoj godini!