T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Komunalno

Počinju radovi u Starogradskoj ulici

Zbog sanacije kanalizacije na snazi će biti posebna regulacija prometa

Počinju radovi u Starogradskoj ulici

Trgovačko društvo Odvodnja Samobor u suradnji s Gradom Samoborom ostvarilo je bespovratna sredstva iz Fonda solidarnosti Europske unije za sanaciju kanalizacije oštećene u potresu u prosincu 2020. godine u Starogradskoj ulici i dijelu ulice Gornji Kraj. Planirani zahvat obuhvaća Starogradsku ulicu i dio Ulice Gornji Kraj u ukupnoj dužini od 1084 metra, a radovi na sanaciji kanalizacije počet će 30. siječnja 2023. godine dok je krajnji rok za završetak radova 30. svibnja 2023. godine.

Radovi će se izvoditi u dvije faze, od kojih je I. faza od križanja Ulice Ferde Livadića sa Starogradskom ulicom do križanja Starogradske ulice i Ulice Gornji Kraj, dok je II. faza izvođenja radova od križanja Starogradske ulice i Ulice Gornji Kraj do Ulice Gornji Kraj kod kućnog broja 52.

Za vrijeme trajanja radova bit će uspostavljena privremena regulacija prometa kojom će biti zatvoren promet za sva vozila osim vozila stanara i dostave gospodarskih subjekata. Obilazni pravac iz smjera centra bit će preko Ulice Josipa Jelačića, Otruševec Samoborski, Ulica Ludvić te Ulica Gornji Kraj. Navedenom trasom prometovat će i linije javnog gradskog prijevoza.

Obavještavaju se građani da se pridržavaju prometne signalizacije za vrijeme privremene regulacije prometa te se mole za strpljenje i razumijevanje. 

Za sva dodatna pitanja i sugestije moguće je kontaktirati broj 01/3378-115.

Objavljeno: 19.01.2023.