T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Projekti

Položen kamen temeljac

RC Zone Samobor - sjajan primjer gospodarskog partnerstva Češke i Hrvatske

RC Europe, razvojna i investicijska grupa iz Češke Republike, priredila je u utorak, 9. travnja 2024. godine okupljanje svojih poslovnih partnera i suradnika te predstavnika lokalnih i regionalnih vlasti kako bi im uživo predstavila svoj prvi projekt u Hrvatskoj koji će biti završen za godinu dana, a prvi zakupci će početi s radom u travnju 2025. Riječ je o najvećem i najmodernijem logističkom centru – RC Zone Samobor – smještenom na zemljištu ukupne površine 170.000 m2 u gospodarskoj zoni Bobovica kod Samobora. Ovu najveću pojedinačnu češku investiciju u Hrvatskoj, vrijednu 100 milijuna eura činit će i impresivni objekt od 86.000 m2 namijenjen je dugoročnom najmu za skladištenje ili proizvodnju.

Vrhunac druženja organiziranog tik do gradilišta, na kojem radovi teku prema zacrtanom planu, bilo je otkrivanje mramornog kamena temeljca te svečana sadnja lipe i hrasta – nacionalnih simbola dviju prijateljskih zemalja: Češke i Hrvatske. Odličnu suradnju, razumijevanje i savezništvo među dvama narodima istaknuo je u svojem obraćanju i češki ambasador u Hrvatskoj, Milan Hovorka, te je zahvalio lokalnim i državnim vlastima na velikoj podršci projektu. Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec dodao je kako i županija puno ulaže u poduzetničke zone te svakako podržava investitore čiji projekti u konačnici stvaraju radna mjesta za njene stanovnike.

Petra Škrobot, gradonačelnica Grada Samobora, poručila je kako joj je iznimna čast što je RC Europe za dom ovog svog velikog ulaganja odabrao baš Samobor, poznat po njegovanju poduzetništva te visokoj kvaliteti života. Naglasila je da će i nadalje čvrsto zagovarati te pomagati da se poduzetnicima i obrtnicima olakša proces investiranja na lokalnoj, ali i državnoj razini.

Suvlasnici grupacije RC Europe, Miloslav Hartman i Jan Prokop, zahvalili su na pruženoj podršci i pomoći svim govornicima, ali brojnim poslovnim suradnicima, sadašnjim i budućim zakupcima te lokalnom RC timu predvođenim Antonínom Dillenzom. „Uvjeren sam u uspjeh ovog projekta koji s pripremama traje već sedam godina. Čim ga dovršimo, u pripremi već imamo novi projekt jer smatram da Hrvatska kao zemlja ima najveći potencijal u Europi“, poručio je uzvanicima Miloslav Hartman.

Potencijal i prednosti RC Zone već su prepoznala tri značajna zakupca koji su svoje buduće poslovanje odlučili unaprijediti unutar gospodarske zone Bobovica. To su redom značajna imena iz logističkog sektora: DB Schenker, Milšped te Logaritam, čiji je predsjednik uprave Vedran Hirtz okupljenima otkrio zašto RC Zone smatra idealnom lokacijom za proširenje poslovnih operacija svoje tvrtke.

Više informacija o logističkom centru RC Zone Samobor svi budući najmoprimci mogu pronaći na službenim web stranicama putem kojih se može ugovoriti i sastanak.

Objavljeno: 10.04.2024.