Novosti   /   Građani

Ponos Samobora

Prijem vrhunskog i svestranog Nikole Vujice

U gradskoj vijećnici u četvrtak 22. listopada, predstavnici Grada Samobora na čelu sa zamjenicima gradonačelnika, Sanjom Horvat Iveković i Željkom Stanecom primili su nedavno nagrađenog učenika osnovne škole Bogumil Toni, Nikolu Vujicu.

Mlad i samozatajan Nikola učenik je 8. razreda škole Bogumil Toni, a izvanredne rezultate ostvaruje baš u svemu čega se primi. Uspjehe niže od četvrtog razreda osnovne škole, i to u području matematike, informatike, fizike, astronomije i atletike. Posljednje je sudjelovao na 9. juniorskoj informatičkoj Olimpijadi i 4. europskoj juniorskoj informatičkoj Olimpijadi. Na svemu što je dosad postigao su Nikoli , ali i njegovim roditeljima i svim djelatnicima osnovne škole Bogumil Toni koji s njime rade čestitali zamjenici gradonačelnika, predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić i resorni pročelnik Juro Horvat. Grad Samobor, sukladno Pravilniku o nagrađivanju, novčano ga je nagradio s predviđenim iznosom i prigodnom plaketom za uspomenu.

Zamjenici gradonačelnika čestitali su Nikoli na zaista impresivnim uspjesima, poželjevši da nikada ne prestane nadograđivati svoje talente. Upravo su mladi ljudi poput njega onima na kojim počiva budućnost svih nas, a cijeniti ih treba od samih početaka te iskreno zahvaliti što naš grad čine boljim i ponosnijim.

Ravnateljica osnovne škole Bogumil Toni, Milena Kolarec i Nikolina razrednica Ismeta Čerkez zahvalile su se na prijemu te još jednom objasnile kako je zaista frapantna lakoća s kojom Nikola obavlja sve svoje zadatke i kako su učenici poput njega prije svega velik izazov za naš obrazovni sustav, jer svojim neograničenim željama, ambicijama i znanjem pomiču granice.

Nakon službenog djela prijema, u neformalnom razgovoru otkrili smo i kako je Nikola državni prvak u astronomiji postao sasvim slučajno i bez priprema. A Nikola nam je otkrio kako ipak najviše od svega voli informatiku, ali jednako uživa i u nogometu. Sigurni smo kako je pred Nikolom blistava karijera, a na njegovom putu želimo mu sreću!

Objavljeno: 22.10.2020.