Novosti   /   Projekti

Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala

Crveni križ Samobora, Svete Nedelje i Stupnika dobio vrijednu donaciju 

Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala

U sklopu projekta "Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala" gradskim društvima Crvenog križa s područja Zagrebačke županije 12. studenoga donirana su pomagala u ukupnoj vrijednosti od 186 tisuća kuna. Donaciju Društva Crvenog križa Zagrebačke županije uručili su im ravnateljica Drinka Sopta i predsjednik društva dr. Ivica Cvetković. 

Donirano je 45 električnih kreveta, 26 medicinskih madraca, 35 antidekubitalnih madraca, 53 komada PVC plahti, 12 invalidskih kolica, 23 hodalice, 28 toalet stolica, te 8 komada štaka za hodanje. 

U ime Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika donaciju od 6 kreveta, 6 madraca, 6 plahti, 4 hodalice i 3 "princeze" preuzeo je Igor Matijaščić. Samoborska posudionica ortopedskih pomagala time je postala još opremljenija raznim medicinskim pomagalima. Funkcionira kao mjesto na kojem građani u potrebi, uz prethodni dogovor i odgovarajuću liječničku dokumentaciju, mogu besplatno posuditi ortopedsko pomagalo na rok od najviše 8 mjeseci, sukladno Pravilniku o ortopedskim i drugim pomagalima. 

Cilj ovog projekta je omogućiti besplatno korištenje raznih ortopedskih i medicinskih pomagala osobama s trajnim invaliditetom, oboljelima od kroničnih bolesti, palijativnim bolesnicima, nepokretnim i gerijatrijskim bolesnicima, kao i bolesnicima koji su privremeno nepokretni zbog oporavka od operativnih zahvata, lomova ekstremiteta ili naglo oboljelim osobama.

Objavljeno: 14.11.2020.