T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Potpore

Potpore za kapitalna ulaganja

Grad utrošio 400.000,00 kuna za potpore kapitalnim ulaganjima

I ove je godine Grad Samobor izdvojio sredstva za dodjelu potpora subjektima malog gospodarstva na području Grada Samobora. Kao i svake godine, potpore za kapitalna ulaganja mogu ostvariti gospodarski subjekti koji su izvršili ulaganje u razdoblju od 1. studenog 2020. do 31. listopada 2021. godine.

Minimalni iznos ulaganja je 75.000,00 kuna, a iznosi potpora koji se dodjeljuju podijeljeni su u razrede, ovisno o visini ulaganja pojedinog gospodarskog objekta. Ukupno je 2021. godine u dva kruga dodijeljeno svih planiranih 400.000,00 kuna. Prošle je godine utrošeno tek 178.823,00 kuna.

Ove su godine potpore dobili: PRO-KOV, BIJUK HPC d.o.o., Tvornica čarapa Miro, ROTOMETAL d.o.o., EURO-INOX d.o.o., VIKROM d.o.o., Sitotisak Spektar, Bravarija Kanceljak, Opruga, RE-NI trgovina, Tehnovar.

Tim je povodom u Galeriji Prica priređen kratki prijem za dobitnike potpora, kojem su prisustvovali gradonačelnica Petra Škrobot, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj i projekte Europske unije Marinko Džepina te Martina Delišimunović Vojvodić, savjetnica za gospodarstvo, razvojne projekte i projekte EU. U kratkom su neformalnom druženju gradonačelnica i pročelnik istaknuli kako su svjesni važnosti potpora za samoborsko gospodarstvo, koje doživljava pravi procvat. Prisutni gospodarstvenici osim iskrene zahvale na dodijeljenim sredstvima, požalili su se kako je u našem gradu sve teže pronaći radnika koji bi omogućili širenje poslova i proizvodnog asortimana. Oni su postali prava dragocjenost pa se više i ne traže školovani i obučeni radnici, već i oni koji pokazuju interes za učenjem, stjecanjem znanja i radom za solidne plaće.

Vrijedi istaknuti i tradiciju prije spomenutih obrta i poduzeća koji se oslanjaju na obiteljsku tradiciju, a posao već pomalo nasljeđuju djeca osnivača.  
Inače, osim bespovratnih financijskih sredstava za kapitalna ulaganja, Grad Samobor redovito podupire; subvencije za nova (samo)zapošljavanja u privatnom sektoru, subvencije umjetničkim i tradicijskim obrtima, subvencije poslovnih prostora inkubiranim zakupnicima u poduzetničkom inkubatoru „Mali tehnopolis Samobor“, subvencija Udruženju obrtnika Samobor, subvencija Poduzetničkom centru Samobor u za provedbu programa i aktivnosti poticanja poduzetništva i turizma u Samoboru. 

U idućoj godini Grad Samobor također planira financijska sredstva za potpore u gospodarstvu u iznosu od 1.805.000,00 kuna. 

Objavljeno: 28.12.2021.