Grad Samobor Grad Samobor Logo

Građani

Predsjednik i nadalje Rudolf Jedvaj

15.12.
2019.

Izborna i redovna izvještajna skupština Udruge branitelja 151. samoborske brigade

Udruga branitelja 151. samoborske brigade održala je u subotu, 14. prosinca, u svojim prostorijama u Ulici Savke Dabčević Kučar, svoju redovnu godišnju, a ovaj puta i izbornu skupštinu. Velik broj članova udruge i pozvanih gostiju jedva je stao u malen prostor, no to nije smetalo da se sve planirane točke dnevnog reda i odrade.

Uobičajeno su se naši branitelji, prije početka same skupštine, sjetili svojih poginulih suboraca odavši im počast polaganjem vijenca i paljenjem svijeća u Parku domovinske zahvalnosti.

Za predsjednika udruge ponovno je izabran Rudolf Jedvaj, kojemu je ovo drugi mandat, a za njegove zamjenike skupštinari su glasanjem potvrdili Franju Horvata i Miljenka Komesa, kao i 13 članova Upravnog odbora te po 3 člana Nadzornog odbora i Suda časti.

Stari/novi predsjednik Jedvaj zahvalio je članstvu na povjerenju koje su mu ukazali i na ovim izborima te obećao kako će, uz sve ostale aktivnosti koje udruga tijekom godine provodi za svoje članove, njihovo dostojanstvo i promicanje istine o Domovinskom ratu, u ovom mandatnom razdoblju nastojati ostvariti projekt često puta spominjane Spomen-sobe samoborske brigade. Posebno je istaknuo činjenicu kako njihovi članovi uvijek u velikom broju sudjeluju na obilježavanjima važnih datuma iz povijesti brigade, kao što su komemoracije na Trokutu, Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije i ostali susreti branitelja koji se prigodno održavaju diljem Hrvatske, što pokazuje njihovo zajedništvo, srčanost i ustrajnost, sve u namjeri da se njihov doprinos stvaranju i obrani Hrvatske ne zaboravi te da branitelji dobiju svoj zasluženi status.

Na dosadašnjem radu i uz čestitke na još jednom imenovanju, Rudolfu Jedvaju kao predsjedniku udruge, njegovim zamjenicima i svim ostalim članovima udruge prigodne riječi uputili su u ime Grada Samobora Zlatko Demerac, zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Đurđa Purić, članica udruge Etno fletno Dragica Kos te ratni zapovjednik i počasni član udruge i njihov brigadni general Rudi Stipčić.

Skupštinari su potom, uz izvješća o radu u protekloj godini, usvojili plan i program rada za 2020. godinu, nakon čega su se nastavili družiti uz prigodan predblagdanski domjenak.