T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Gradonačelnik

Primopredaja vlasti u Gradu Samoboru

Krešo Beljak predao vlast novoj gradonačelnici Petri Škrobot

Službenom primopredajom izvršnih ovlasti gradonačelnika Grada Samobora, održanom jutros u prostorijama Gradske vijećnice, Petra Škrobot stupila je na dužnost gradonačelnice Grada Samobora.

U postupku primopredaje dosadašnji gradonačelnik Krešo Beljak uručio je novoizabranoj gradonačelnici pisano izvješće o obavljanju poslova koje sadrži informacije o započetim i planiranim projektima i aktivnostima te o preuzetim obvezama Grada Samobora.

Podsjetimo, Petra Škrobot iz stranke Fokus u drugom je krugu izbora pobijedila kandidata koalicije stranaka HSS-a i SDP-a Željka Staneca te tako postala prva samoborska gradonačelnica. Na funkciju njezinog zamjenika izabran je Petar Burić.

Primopredaja je prošla u ugodnom ozračju, kako i priliči gradu kao što je Samobor.

Gradonačelnica Petra Škrobot zahvalila je bivšem gradonačelniku i njegovim suradnicima na suradnji oko primopredaje vlasti te, kao i Krešo Beljak, izrazila nadu u korektnu suradnju u narednom razdoblju.

Posebno će biti važna suradnja stranaka u Gradskom vijeću, koju gradonačelnica želi zasnivati na projektnoj suradnji, temeljenoj na projektima i programima od vitalnog značaja za Samobor i njegove građane.

 

 

Objavljeno: 07.06.2021.