T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Profesori iz Velesa u posjetu Samoboru

Osnovna škola Bogumila Tonija ugostila je profesore iz Osnovne škole "Vasil Glavinov".

Profesori iz Velesa u posjetu Samoboru

U posjetu Samoboru, konkretno Osnovnoj školi Bogumila Tonija, su profesori iz prijateljskog nam makedonskog grada Velesa. Kako su Veles i Samobor gradovi prijatelji, profesori iz Osnovne škole "Vasil Glavinov" odlučili su u sklopu projekta mobilnosti iz programa Erasmus + KA1 posjetiti samoborsku Osnovnu školu Bogumila Tonija. Projekt u kojem sudjeluje škola iz Velesa - Ključna aktivnost 1 (KA1) namijenjen je ostvarivanju mobilnosti zaposlenika odgojno-obrazovnih ustanova u svrhu usavršavanja znanja, vještina i kompetencija potrebnih za obavljanje posla u svojim matičnim ustanovama.

S kolegama iz Velesa profesori OŠ Bogumila Tonija će tijekom tri dana druženja razmijeniti iskustva o obrazovnim programima, digitalizaciji u školstvu i drugim temama te će im pokazati ljepote i znamenitosti Samobora.

Profesore iz Velesa i njihove domaćine iz OŠ Bogumila Tonija u četvrtak, 10. ožujka, u samoborskoj Gradskoj vijećnici primili su gradonačelnica Petra Škrobot i njezin zamjenik Petar Burić. Uz dobrodošlicu u Samobor zaželjeli su im da se u Veles vrate s pozitivnim iskustvima te da se prijateljstvo između dva grada, Samobora i Velesa, i dalje njeguje kroz ovakve i slične projekte. Razgovaralo se o mogućnostima financiranja projekata u obrazovanju iz EU fondova i drugim temama.

Ravnateljica OŠ Bogumila Tonija Milena Kolarec zahvalila je gradskim čelnicima na prijemu i dobrodošlici naglasivši kako se u Osnovnoj školi Bogumila Tonija trude biti što bolji domaćini gostima iz Makedonije. Kazala je i kako ima razlika između obrazovnog sustava Hrvatske i Makedonije te da će im razmjena ideja i iskustava koristiti, a cilj je dobrobit djece.

Koordinatorica projekta KA1 –„ Vrijeme za sve“, Vesna Nikolova naglasila je kako se taj projekt vezuje uz nekoliko tema, a neke od njih su digitalizacija u školstvu, ali i rad s ranjivim skupinama te inkluzija djece s teškoćama u razvoju u obrazovnom sustavu. Zahvalila je školi Bogumila Tonija na druželjubivosti i što su pristali biti domaćini u ovom projektu.

Direktor Osnovne škole "Vasil Glavinov“, Saško Čokov i njegov zamjenik Aleksandar Domazetov zahvalili su gradskim čelnicima na prijemu i svima iz OŠ Bogumila Tonija na suradnji i domaćinstvu. Kazali su kako su oduševljeni Samoborom još od prvog posjeta prije nekoliko godina te pozvali Samoborce u uzvratni posjet.

Objavljeno: 10.03.2022.