T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Proglašeni najbolji u sportu u Samoboru!

Samoborski sportaši ponos su Samobora

Svečanost proglašenja najboljih sportaša grada Samobora održana je u srijedu, 25. siječnja u organizaciji Samoborskog športskog saveza, u Centru za mlade Bunker. Najbolja samoborska sportašica u prošloj godini je Sadea Bećirović, a sportaš Dino Šimunec, oboje iz Karate kluba Samobor.

Najbolja ženska ekipa je seniorska ekipa Judo kluba Samobor, a najbolja momčad je Rukometni klub Rudar.

Najbolji sportaš s invaliditetom u Samoboru je paraatletičar Antonio Kosmat, najbolja sportašica veteranka je Tea Mađar iz Judo kluba Samobor, najbolji sportski trener grada Samobora je Darko Šimunec iz Karate kluba Samobor, a najbolji sportski djelatnik u prošloj godini Luka Čanak iz BBK Šišmiš.

Posebna priznanja za vrhunska sportska postignuća zaslužili su: Nika Jakobović iz KK Mladost, Branka Fabek iz Orijentacijskog kluba Japetić, Rukometni klub Rudar U17 i Goran Romić iz Karate kluba Bregana.

Nagrađene su i najbolje mlade perspektivne sportašice, sportaši, ekipe i momčadi: Valentina Jakšić – ŽRK Samobor, Dora Delić – Orijentacijski klub Japetić, Emilija Mustafić – Karate klub Bregana, Korana Brleković – Karate klub Samobor, Bruna Mrzak – Gimnastički klub Samobor, Anja Doljanin – Judo klub Profectus, Ema Janković – Judo klub Samobor, Lorena Mudrovčić – Judo klub Okami, Patrik Fadiga – Streličarski klub Samobor, Lovro Pinjušić – Orijentacijski klub Japetić, Tin Svinjarić – Karate klub Bregana, Borna Žganjer – Košarkaški klub Samobor, Matej Sokolović – Kickboxing klub Fortis, Andrija Vuksanović – Karate klub Samobor, Andrija Paripović – Judo klub Profectus, Lovro Horvat – Stolnoteniski klub Samobor, Arian Marković – Judo klub Samobor, Noa Trupeljak – Judo klub Okami, ekipa mlađih kadetiknja Karate klub Bregana, ŽRK Samobor - ekipa U14, ekipa mlađih juniorki Gimnastičkog kluba Samobor i Rukometni klub Rudar U15.

U ime Grada Samobora svim laureatima na vrhunskim sportskim rezultatima čestitao je i sve najbolje u daljnjim natjecanjima poželio zamjenik gradonačelnice, Petar Burić naglasivši kako su samoborski sportaši ponos Samobora, jer svojim rezultatima na najbolji mogući način naš grad promoviraju u Hrvatskoj i svijetu. Zahvalio je roditeljima, trenerima i svima koji su podrška sportašima na njihovom putu do vrhunskih rezultata te naglasio kako će Grad Samobor i dalje podupirati samoborski sport i biti podrška svima koji ustrajno i marljivo rade na dobrobit svih sportašica i sportaša.

Grad Samobor financijski podupire sport u Samoboru, a nedavno je uveo i stipendije za sportaše kako bi ih se nagradilo za marljiv trud, rad i vrhunske rezultate.

Okupljenima se obratio i predsjednik Samoborskog športskog saveza, Dario Gaća koji je istaknuo kako su samoborske sportašice i sportaši ostvarili vrhunske rezultate u 2022. godini na nacionalnoj europskoj i svjetskoj razini. Čestitao je njima i njihovim trenerima na uspjesima te zahvalio roditeljima, koji djecu usmjeravaju prema sportu, podržavaju te prate na svim natjecanjima, kao i svim sportskim djelatnicima koji nisu eksponirani, ali čine sve da bi sportaši ostvarili vrhunske rezultate.

„Bez uvjeta i potpore teško je doći do rezultata“ – naglasio je Dario Gaća te na pomoći zahvalio Hrvatskom olimpijskom odboru, Zajednici športskih udruga i saveza Zagrebačke županije i Gradu Samoboru. Dario Gaća zaželio je svim sportašima puno vrhunskih rezultata i zdravlja uz što manje sportskih ozljeda.

U ime Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, sve nazočne pozdravio je predsjednik Vladimir Bregović rekavši da su samoborski sportaši jedni od najboljih u Zagrebačkoj županiji te da je Samobor primjer kako bi se trebalo raditi. Čestitao je laureatima te svima koji su doprinijeli njihovim rezultatima.

Na tome što su prepoznali i vrednovali sportske rezultate i nagradili najbolje, u ime svih nagrađenih i nominiranih sportaša zahvalio je vrhunski karatist Dino Šimunec. Zahvalio je na podršci roditeljima, trenerima, profesorima kao i svima koji financijski pomažu samoborski sport. U ime svih sportaša Dino Šimunec obećao je da će se i ove godine truditi postići vrhunske rezultate te na sportskim terenima i izvan njih ponosno predstavljati Grad Samobor.

Svečanosti proglašenja najboljih sportaša nazočili su i predsjednik i potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora, Miran Šoić i Martin Komes, predsjednik Hrvatskog Paraolimpijskog odbora, Ratko Kovačić, predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba, Vjekoslav Šafranić, predsjednik Športne zveze Brežica Stane Tomše i tajnik Jaka Lenart, potpredsjednici Samoborskog športskog saveza, Darko Šimunec i Miro Kelečić, članovi Izvršnog odbora i Nadzornog odbora SŠS-a, ravnateljica Ustanove Sportski objekti Samobor, Maja Biondić, predsjednik Upravnog vijeća ustanove SOS, Marko Matijaščić roditelji, treneri, sportaši i sportski djelatnici.

Svojim su nastupom svečanost upotpunile članice plesne grupe Senoritas iz Sportskog plesnog kluba Samobor u sastavu: Patricia Čičko, Patricia Žabčić, Ana Kopun, Maja Vuković, Ana Lea Delamarić i Antonija Strkalj, višestruke i aktualne državne prvakinje u latino i standardnim plesovima.

Galerija fotografija: Teo Bekavac

Objavljeno: 25.01.2023.