T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Projekti

Proljetni radovi u tijeku

Centar Samobora u novom ruhu, radi se u okolnim naseljima

Od kraja siječnja do 15. ožujka trajali su radovi na rekonstrukciji Ulice Josipa Milakovića, kojom mnogi Samoborci i posjetitelji prolaze do samoborske tržnice, prema Trgu kralja Tomislava ili pak prema parku koji vodi do kina, Galerije Prica i Glazbene škole.

Tijekom radova vrijednih ukupno 1,4 milijuna kuna (s PDV-om) izmijenjena je dotrajala kanalizacija, postavljene su nove električne instalacije i javna rasvjeta te optička telekomunikacijska mreža, uređena su i označena parkirališna mjesta, nakon čega je prometnica dobila i novi asfalt.

Dan nakon puštanja u promet Milakovićeve ulice započeli su radovi u susjednoj Kleščićevoj ulici, a radove su obišli zamjenici gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i Željko Stanec, u pratnji voditelja projekta. Započeta rekonstrukcija Kleščićeve ulice trajat će nešto kraće, do 3. travnja, a u planu je zamjena dotrajalih granitnih kocki i uređenje sjeverne strane pješačke staze.

Uži centar Samobora zasjat će tako u novom ruhu, na veselje svih Samoboraca i njihovih gostiju.

Paralelno s time, proljetni radovi uređenja, saniranja i obnove komunalne infrastrukture obuhvatili su i Zagorsku ulicu, križanje s Ulicom Božidara Adžije te uređenje iste u dijelu od Žumberačke do Zagorske ulice.

Tijekom radova, koji su započeli 15. ožujka, nakon skidanja asfalta bit će zamijenjeni slivnici, provjerena revizijska okna i hidranti, nakon čega slijedi novo asfaltiranje i uređenje ulica.

Sljedećih 30 dana, za koliko je planiran završetak radova, na snazi je i privremeno zatvaranje prometa od 7 do 17 sati, a stanarima će se u zoni radova nastojati omogućiti siguran prolaz sukladno mogućnostima.

I samoborski Komunalac provodi radove na širem području Samobora. U Ulici Jurinčev put u Rakovom Potoku izvode se radovi na izgradnji oborinske odvodnje te priprema za asfaltiranje.

Dovršeni su radovi na rekonstrukciji Ulice Stjepana Radića i Ulice Ivana Barača u Domaslovcu. U obje ulice izgrađena je oborinska kanalizacija, a u Ulici Stjepana Radića izgrađena je i pješačka staza u dužini od 240 metara.

Dovršeni su također radovi na obnovi i proširenju mosta te asfaltiranju dijela prometnice u Maloj Jazbini.

Pri samom kraju su radovi na rekonstrukciji prometnice Braslovje – Prekrižje, a radi se i na rekonstrukciji prometnice Kotari – Bukovje – Prekrižje. Uskoro kreću radovi na izgradnji biciklističke staze koja će povezivati Samobor i Svetu Nedelju, a ovih dana započet će i rekonstrukcija prometnice Samobor – Rude.

Objavljeno: 17.03.2021.