T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Promocija knjige Život jednog psa

Ema Dujmović predstavila svoju prvu knjigu

Jedanaestogodišnja Samoborka Ema Dujmović u petak, 7. lipnja, u prepunom Centru za mlade - Bunker u Samoboru, održala je svečanu promociju svoje prve knjige - romana za djecu i mlade pod nazivom „Život jednog psa“.

Promociju su dodatno uveličali zamjenik gradonačelnice Grada Samobora Petar Burić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zrinka Breglec,Veleposlanik Republike Litve u Hrvatskoj, Nj. E. Eduardas Borisovas, predstavnica Veleposlanstva Republike Poljske u Hrvatskoj gđa Marina Hercigonja, predstavnik Veleposlanstva Narodne Republike Kine u Hrvatskoj g. Xu Zhiquan te generalni direktor kineske tvrtke Norinco International Ltd. Cooperation u Hrvatskoj g. Liu Zhen.

Uz sve goste Emu su došli podržati njezini prijatelji, profesori, sugrađani i obitelj.

Cijeli program vodila je novinarka Martina Validžić, a ulomke iz knjige čitao je mladi poznati glumac Lovro Juraga.

Ema se na početku obratila svima dirljivim govorom i zahvalama na hrvatskom ali i na kineskom jeziku. Otkrila nam je neke zanimljivosti o tome kako je knjiga nastajala. Doznali smo i najvažnije detalje radnje same knjige na vrlo simpatičan način kroz razgovor Eme i voditeljice.

Mlada autorica pokazala nam je kako suvereno vlada pozornicom bez imalo treme i straha, jako simpatično i sa konstantnim osmjehom na licu pričala je o knjizi, knjizi koju je pisala o svome psu, njemačkom ovčaru Zeusu.

Imali smo prilike čuti i dio pogovora poznate i uspješne književnice za dječju literaturu Sanje Polak, koja je među prvima pročitala knjigu. Na kraju službenog djela na pozornicu se popeo i glavni lik i velika zvijezda jučerašnjeg programa, njemački ovčar Zeus koji nam je pokazao neke od trikova koje ga je naučila Ema.

Nakon službenog dijela, Ema je potpisivala knjige i fotografirala se sa svima koji su taj trenutak željeli ovjekovječiti.

Knjiga je namijenjena djeci i mladima ali, kako Ema kaže, i svim odraslim osobama koji žele otploviti u carstvo ljubavi između čovjeka i psa, vjernosti, odanosti, snage i prihvatljivosti. Ovaj roman pun je interesantnih preokreta, komičnih dijelova, napetog zapleta sa sretnim završetkom.

Večer se završila prekrasnim domjenkom i druženjem, a Ema je najavila i novo druženje krajem mjeseca u Zagrebu u organizaciji ZOOCITYA koji su njeni glavni distributeri knjige, a u čijim poslovnicama svi zainteresirani mogu nabaviti svoj primjerak.

Sve informacije o novim terminima promocija Eme i psa Zeusa zapratite na instagram profilu Eme Dujmović ali na instagram profilu njenog psa pod nazivom zeusfromthebook ili na web stranici www.zivotjednogpsa.com

Bravo za prekrasnu organizaciju cijele večeri no prije svega hvala Emi na prekrasnoj knjizi koju nam je podarila. Vjerujemo da će Ema biti velika motivacija mnogim mladim ljudima u Hrvatskoj, a njoj želimo još puno uspjeha i čitatelja ove knjige ali i svih ostalih koje bude stvarala.

Fotografije: Filip Bašić

Objavljeno: 09.06.2024.