Grad Samobor Grad Samobor Logo

Građani

Promocija stripa Svi smo drugačiji

Promocija stripa Svi smo drugačiji
09.05.
2019.

Promocija stripa i otvorenje izložbe Svi smo drugačiji Dječjeg foruma održat će se u utorak, 14.svibnja u 18:00 sati u Centru za mlade Bunker, uoči Međunarodnog dana obitelji

Strip su osmislili učenici petih i šestih razreda svih samoborskih osnovnih škola pod vodstvom naše poznate ilustratorice i grafičke dizajnerice Branke Hollingsworth Nara.

Dio je to projekta Vjetar u leđa – faza III, kojim je Grad Samobor iz europskih fondova i ove godine osigurao potrebnu pomoć u vidu pomoćnika u nastavi, koji s djecom s različitim teškoćama u razvoju rade tijekom nastavne godine i pomažu im svladati školsko gradivo.

Učenici su na zanimljiv način prikazali kako je društvo koje oni čine otvoreno s jasnom porukom: Svi smo drugačiji! Ta nas različitost zapravo čini jedinstvenima. Svaka obitelj ima veliku ulogu i odgovornost u mijenjanju svijeta, u njegovom poboljšavanju. Samoborski učenici ovim stripom prikazuju svoju potporu obiteljima i djeci.

Izložba će biti otvorena do 26. svibnja.

O projektu Vjetar u leđa - faza III:

Korisnik: Grad Samobor

Posredničko tijelo razine 1: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta

Posredničko tijelo razine 2: Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO DEFCO).

Projekt „Vjetar u leđa“ provodi se u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020. Europskog socijalnog fonda.

Ciljevi projekta:

Osim kvalitetnijeg obrazovanja učenicima s teškoćama, ovim projektom olakšava se rad učitelja i roditelja te se učenicima pružaju uvjeti za lakšu integraciju u društvenoj zajednici.

Razdoblje provedbe projekta: 48 mjeseci počevši od kolovoza 2017. godine

Ukupna vrijednost projekta: 5.617.423,20 kn, od čega Europska unija financira 85%, odnosno 4.774.809,70 kn iz Europskog socijalnog fonda

Više: www.vjetar-u-leda-3.samobor.hr