T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Proslavili 150 godina školstva

Osnovna škola Mihaela Šiloboda podsjetila na bogatu povijest školstva

Osnovna škola Mihaela Šiloboda proslavila je u ponedjeljak 5. lipnja svečanom akademijom, u sportskoj dvorani škole, 150 godina školstva u Svetom Martinu pod Okićem. Uvodno je sve okupljene, učenike i djelatnike škole, sadašnje i bivše, ravnatelje, roditelje, zamjenika samoborske gradonačelnice Petra Burića, gradonačelnika Svete Nedelje i saborskog zastupnika Daria Zurovca, svetomartinskog župnika Sinušu Hegedušića, gradske vijećnike, predstavnike Zagrebačke županije, mjesnih odbora, i članove Školskog odbora pozdravio ravnatelj škole, Goran Lesjak.

Na bogatu povijest škole te značaj lika i djela Mihaela Šiloboda čije ime škola nosi, podsjetio je ravnatelj Lesjak, koji je na čelu škole posljednjih 9 godina. Naglasio je kako osjeća duboku povezanost sa školom jer je bio i njezin učenik, a kasnije i roditelj djece koja su je polazila.

„Ponosan sam i privilegiran što mogu raditi s vrijednim i kreativnim djelatnicima, jer oni su temelj naše škole i ključni čimbenici u stvaranju lijepog i poticajnog okruženja za naše učenike. Posljednjih 10-ak godina bilježimo porast broja učenika i danas ih je 330 s tendencijom povećanja u bliskoj budućnosti. To je rezultat kontinuiranog rada na podizanju kvalitete škole i stvaranja inspirativnih okruženja za naše učenika kao i velikog ulaganja u školu od strane Grada, posebice u posljednje dvije godine“ – naglasio je Goran Lesjak te podsjetio na prošlogodišnja ulaganja u područne škole te nedavno završene radove na zamjeni pokrova na dvorani matične škole i uređenju igrališta s novim golovima i mrežama.

Podijelivši zahvalnice, Goran Lesjak zahvalio je Gradu na podršci kao i svima drugima koji podupiru rad škole, ali i čitavu zajednicu.

„Dok slavimo našu bogatu prošlost, želim vas potaknuti da gledamo u budućnost, s nadom i uzbuđenjem jer naša škola ima svijetlu budućnost. Imamo predane učitelje i druge djelatnike, marljive učenike i podršku naše lokalne zajednice. Neka nam zato ova 150. obljetnica bude prekretnica koja će nas inspirirati na daljnji rast i razvoj“ – zaključio je Goran Lesjak.

S obzirom da gradonačelnica Petra Škrobot nije bila u mogućnosti nazočiti proslavi, ravnatelj Lesjak pročitao je okupljenima njeno pismo u kojem je između ostaloga istaknula: „Ulaganje u obrazovanje iznimno je važno jer je upravo ono temelj prosperiteta i garancija uspjeha. Itekako sam svjesna mnogih potreba u sektoru obrazovanja. Pred nama je još mnogo izazova koje treba riješiti ali smo itekako spremni da se uhvatimo ukoštac sa svime što nam predstoji. Ravnatelju Goranu Lesjaku zahvaljujem na velikom angažmanu i na iznimno uspješnoj i produktivnoj suradnji koja je rezultirala brojnim dovršenim projektima na zadovoljstvo Grada Samobora i na korist svim učenicima, djelatnicima ali i mještanima i posjetiteljima Svetog Martina. Svim učenicima, djelatnicima i ravnatelju škole čestitam 150. godišnjicu školstva u Svetom Martinu pod Okićem i želim vam svima da škola u Svetom Martinu i dalje ostane sigurno mjesto za stjecanje novih znanja, ali i mjesto dječje radosti, zadovoljstva i lijepih uspomena“.

U ime Grada Samobora sve okupljene je pozdravio te učenicima, djelatnicima i ravnatelju i svima koji su vezani za školu čestitao 150. obljetnicu školstva, zamjenik gradonačelnice Petar Burić. Zahvalio je svima koji su na bilo koji način utkali sebe u ovu školu i njezin prosperitet te poručio kako će Grad i nadalje ulagati u školu s ciljem proširenja kako bi se zadržala nastava u jednoj smjeni.

Sve okupljene pozdravio je i veliku obljetnicu čestitao gradonačelnik Svete Nedelje i saborski zastupnik Dario Zurovec ispričavši kako je emotivno vezan uz Sveti Martin pod Okićem.

Kroz program koji su vodili učenici škole i video zapise te svjedočanstva bivših i sadašnjih učenika i djelatnika prikazana je bogata povijest, sigurna sadašnjost i perspektivna budućnost školstva u Svetom Martinu pod Okićem.

U glazbeno - umjetničkom programu sudjelovao je KUD Trešnja Okićka, učenici škole koji su izveli himnu škole autora Josipa Prudeusa, djelatnici škole s rođendanskom pjesmom te popularne Singrlice.

Objavljeno: 06.06.2023.