T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Projekti

Radovi na rekonstrukciji kanalizacije

Obnovit će se 1.084 m javne mješovite kanalizacije u Starogradskoj ulici

Radovi na rekonstrukciji kanalizacije

Ukupno 1.084 m javne mješovite kanalizacije u Starogradskoj ulici i dijelu ulice Gornji Kraj, oštećene u potresima 2020. godine, rekonstruirat će se uz sufinanciranje iz europskog Fonda solidarnosti. Ugovor su potpisali direktor Odvodnje Samobor d.o.o. Antonio Širanović i direktor Gradexa & Co d.o.o., Zlatko Jagarčec.

Ugovor o rekonstrukciji 1.084 m javne mješovite kanalizacije u Starogradskoj ulici i dijelu ulice Gornji Kraj u Samoboru vrijedan je 7.778.080,00 kuna. Za ove je radove Odvodnji Samobor d.o.o. odobreno 7.140.000,00 kuna bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije. Razliku između odobrenih europskih sredstava i ugovorene vrijednosti radova podmirit će Odvodnja iz vlastitih sredstava.

Rekonstrukcija 1.084 metara javne mješovite kanalizacije u Starogradskoj i dijelu ulice Gornji Kraj, koja će se izvoditi klasičnom metodom s iskapanjem rova, obuhvaća i sanaciju priključaka, a rok izvođenja je šest mjeseci. Po dovršetku radova, i u ovom će se dijelu Samobora uspostaviti redovno i trajno funkcioniranje sustava javne odvodnje.

Objavljeno: 06.12.2022.