T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Rastanak s prijateljem i suborcem

Na posljednji počinak ispraćen Adolf Paar

Ugledni Samoborac, prvi ratni zapovjednik 151. Samoborske brigade, pukovnik Hrvatske vojske u mirovini i predsjednik organizacije branitelja Hrvatski sokol Samobor, Adolf Paar, 26. studenog je sahranjen na groblju u Samoboru.

Nakon svečanog mimohoda branitelja iz Domovinskog rata i njihovih udruga središtem Samobora, u organizaciji Udruge branitelja 151. samoborske brigade, Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata i još nekih samoborskih udruga i društava, te Grada Samobora, uz najviše vojne počasti sahranjen je Adolf Paar.

Zbog poštivanja epidemioloških mjera, ispraćaj je organiziran u krugu najuže obitelji, a emotivni govor u ime suboraca, ali i svih Samoboraca, održao je Franjo Horvat, zapovjednik 3. bojne 151. samoborske brigade, sada dopredsjednik Udruge branitelja 151. Samoborske brigade i dugogodišnji prijatelj i suradnik Adolfa Paara.

Nakon toga održana je u Spomen sobi Udruge branitelja 151. samoborske brigade, posljednjem realiziranom projektu Adolfa Paara, komemoracija s upisivanjem u spomen-knjigu, a na njegov lik i brojne ostvarene projekte podsjetio je nazočne prijatelje i suborce predsjednik Udruge branitelja 151. samoborske brigade Rudolf Jedvaj te su svi zajedno pogledali dokumentarni film o Adolfu Paaru.

Kao jedan od osnivača Udruge branitelja 151. samoborske brigade Adolf Paar posebno je, uz brojne ostale društvene i političke aktivnosti, bio angažiran na raznim projektima vezanim uz socijalni položaj hrvatskih branitelja, njihovo zapošljavanje i ostvarivanje braniteljskih prava.

Još jednom izražavamo iskrenu sućut obitelji, suborcima i prijateljima Adolfa Paara, kao i svim Samoborcima kojima će sigurno nedostajati.

Objavljeno: 26.11.2020.