T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Projekti

RC Zona Samobor na korak do gradnje

Investicija vrijedna pola milijarde kuna sve je bliže realizaciji

Sve je bliži početak radova na distributivno-logističkom centru pod nazivom "RC Zone Samobor". Riječ je o investiciji vrijednoj pola milijarde kuna. 

Suosnivač RC Europe Group Miloslav Hartman rekao je kako su zahvalni gradu Samoboru na podršci u realizaciji ove investicije. Vjeruje kako će ona doprinijeti razvoju tog kraja i povećati standard građanima Samobora i okolice otvaranjem brojnih radnih mjesta i privlačenjem partnerskih investitorskih tvrtki.

„RC Europe već više od 16 godina sustavno posluje u brojnim zemljama jugoistočne Europe, očekujemo da ćemo i u Hrvatskoj ostvariti značajan uspjeh posebno jer se radi o projektu jedinstvenom za ovaj dio Europe koji povezuje Hrvatsku sa širim tržištem Europske unije“ istaknuo je Hartman.

Podsjećamo, radi se o projektu kojim je planirana izgradnja 83.000 četvornih metara skladišnog prostora, pogodnog za logističku i proizvodnu djelatnost, a planira se otvaranje do 800 radnih mjesta. Završetak izgradnje je planiran za 2023./2024. 

Nakon značajnog iskustva u građevinarstvu, Češka tvrtka RC Europe ušla je u segment logistike, a s obzirom na velik broj uspješno završenih projekata, ne samo u Češkoj, već i u Rumunjskoj i Srbiji, proširenje portfelja RC Europe u Hrvatskoj logičan je nastavak dosadašnjih aktivnosti Grupe.

Objavljeno: 13.01.2022.