Grad Samobor Grad Samobor Logo

Projekti

Regulacija prometa u centru grada

Regulacija prometa u centru grada
11.09.
2020.

Od ponedjeljka nova prometna regulacija

Gajeva ulica do nedjelje, 13. rujna, ostaje jednosmjerna od poslovnice FINE do rotora kod Doma zdravlja, no isključivo za autobuse i vozila stanara, dok će se Krležinom i Šmidhenovom promet odvijati u oba smjera.

Od ponedjeljka, 14. rujna zatvara se promet u Šmidhenovoj ulici kako bi se odradila izmjena šahtova, a isti bi trebali biti zamijenjeni do četvrtka. 17. rujna. U tom vremenu će Gajeva biti dvosmjerna kao i Krležina.

Normalizacija prometa i vraćanja na staro predviđena je za petak, 18. rujna. Gajeva će ponovno biti jednosmjerna kao što je bila i prije rekonstrukcije, Krležina dvosmjerna, a Šmidhenova nanovo jednosmjerna.

U srijedu, 9. rujna održan je i sastanak predstavnika Grada, td Komunalac i prijevoznika, te je postignut dogovor koji se prvenstveno tiče sigurnosti školske djece. Dogovoreno je da će od 14. do 17. rujna, dakle u vremenu zamjene šahtova u Šmidhenovoj, autobusi koji prevoze školsku djecu voziti Krležinom ulicom, kod rotora će skrenuti u Gajevu i na starom autobusnom kolodovoru ukrcavati i iskrcavati djecu. To se odnosi na sljedeće autobusne linije; Samobor – Bregana, Samobor – Otok, Samobor – Medsave, Samobor – Otruševec – Vrhovčak i Samobor – Grdanjci.

Iz trgovačkog društva Komunalac podsjećaju građane da će se zatvoriti i parkiralište u Gajevoj ulici na prostoru starog autobusnog kolodvora, koje će se, u vrijeme trajanja radova, koristiti isključivo kao autobusno stajalište u svrhu sigurnog prijevoza školske djece. Mole se korisnici parkirališta na starom autobusnom kolodvoru da u nedjelju 13. rujna do 20:00 sati premjeste svoja vozila na druga parkirališta na području grada Samobora. Vozila, koja se nakon tog vremena zateknu na parkiralištu, bit će uklonjena o trošku vlasnika na parkiralište iza kina u Kompareovoj ulici.

Zbog radova na rekonstrukciji Mlinske ulice u Samoboru od raskrižja s Ulicom J. Komparea do Ulice Samoborskih bratovština od 14. rujna do 03. listopada 2020. godine uspostavit će se privremena regulacija prometa kojem će biti zatvoren promet za sva vozila osim vozila gradilišta.

Za dječji vrtić „Izvor“ obilazan pravac je: Ulica grada Wirgesa – Mlinska (uz HEP) – Ulica Samoborskih bratovština.

Apelira se na građane da se pridržavaju prometne signalizacije za vrijeme privremene regulacije prometa te se mole za strpljenje i razumijevanje.