T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

S Vukovarom uvijek u mislima i srcima 

Na glavnom gradskom trgu upaljene svijeće u spomen na žrtve Domovinskog rata

Uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, koji se od ove godine prvi puta obilježava i kao poseban dan sjećanja na državnoj razini, tradicionalno su i na samoborskom glavnom trgu upaljeni lampaši.

U spomen svim borcima i nevinim žrtvama stradalima tijekom prvih, najtežih dana rata, na Trgu kralja Tomislava ime grada heroja Vukovara svijetlećim lampašima ispisali su zamjenici gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i Željko Stanec te gradski pročelnici i djelatnici. 

Svi su toplo pozdravili Nikicu Burića Čokota, našeg čuvenog Vukovarca, koji je svojim suborcima i Vukovarcima ovaj puta počast odao iz svojega grada, zahvalivši svim sugrađanima što svake godine dostojno i s pijetetom obilježavaju ovaj dan. 

Zbog epidemioloških mjera nije održan uobičajen sat povijesti, kojemu su prošlih godina tradicionalno nazočili učenici samoborskih škola i brojni građani, pa su gradski čelnici pozvali sve da ovaj dan obilježe simboličnim paljenjem svijeća i lampaša u svojim domovima, na trgovima i u svojim ulicama.

Objavljeno: 18.11.2020.