T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Manifestacije

Samobor i jazz se vole

Samobor jazz festival obilježio svoju punoljetnost

Nastupom Gradske glazbe Samobor i njihovih gostiju na Trgu kralja Tomislava sinoć je završeno 18. izdanje Samobor jazz festivala.

Publika je tijekom 4 dana imala priliku uživati u 5 koncerata vrhunskih jazz glazbenika, a za njihov dolazak u Samobor i ove je godine zaslužna Gradska glazba Samobor koja slavi 215. obljetnicu djelovanja.

Naglasak je ove godine, kao i svih prijašnjih, bio na kvaliteti pa su uz domaćine pod vodstvom Roberta Polgara na 18. Samobor jazz festivalu nastupili pijanist, skladatelj i aranžer Zvjezdan Ružić, koji je po prvi put u ovom dijelu Hrvatske, predstavio skladbe s novog albuma "Inspiration" izdanog u sklopu svog projekta Pianotron, dok je Vedran Ružić publici predstavio svoj multidisciplinarni projekt “6 metara”.

Oktet Swing Again predstavio je svoj repertoar temeljen dominantno na jazz standardima iz ere swinga i „mainstream“ jazz izričaju koji pokriva razdoblje između 20-tih do 50-tih godina 20. stoljeća.

Croatian Jazz Orchestra samoborskim ljubiteljima jazza predstavio se sa svojim originalnim glazbenim programom pod vodstvom cijenjenog hrvatskog dirigenta, skladatelja, aranžera i bubnjara Silvija Glojnarića, dobitnika mnogobrojnih priznanja i nagrada, uključujući i nagradu Porin za životno djelo. Kao poseban gost orkestru se pridružio Simon Marlow, cijenjeni europski vokalni solist koji je zapjevao i zadnjeg dana Festivala uz Gradsku glazbu Samobor.

Gradska glazba Samobor punoljetnost festivala obilježila je na najbolji mogući način uz pregršt vrhunske glazbe i publiku koja je potvrdila da se Samobor i jazz vole.

Foto: Roman Avdagić

Objavljeno: 04.07.2022.