T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Samobor objavio „Proračun u malom“

Vodič za građane kroz planirane programe i projekte

Samobor objavio „Proračun u malom“

Grad Samobor na svojim je mrežnim stranicama objavio „Proračun u malom“ – vodič za građane za 2024. godinu“, koji sadrži precizan uvid u programe i projekte koje gradska uprava planira realizirati u sljedećem proračunskom razdoblju.

Proračun za 2024. godinu iznosi 91.498.452 € što predstavlja povećanje od čak 14,6 % u odnosu na iznos proračuna za 2023. godinu utvrđenog IV. Izmjenama i dopunama. Projekcija proračuna za 2025. godinu je 89.742.967 eura, dok je za 2026. godinu projekcija proračuna 80.276.517 eura. 

„Proračun je iznimno važan dokument kojim Grad planira financijske resurse i prioritete našeg grada, a rezultat je pažljivog planiranja i rada naših stručnih timova. "Proračun u malom“ na jednostavan i pregledan način prikazuje proračun, strateške smjernice gradske uprave, mjere i aktivnosti koje smo pokrenuli te inaugurira one koje pokrećemo u 2024. godini. Čitajući ga, možete saznati što sve poduzimamo na razvoju gospodarstva, socijalne politike, obrazovanja, zdravstva, kulture, komunalne i društvene infrastrukture, a sve s ciljem poboljšanja kvalitete života u našem gradu. Važno je naglasiti da smo svjesni izazova koji su pred nama te da ćemo se prilagođavati nepredviđenim situacijama kako bismo osigurali stabilnost i napredak našeg grada“ – istaknula je u uvodu gradonačelnica Petra Škrobot.

Proračun za 2024. godinu temelji se na strateškom dokumentu razvoja Samobora, uzimajući u obzir potrebe građana Samobora, gospodarstva i okoliša.

„Naš cilj je osigurati održivi i uravnoteženi razvoj grada, poboljšati kvalitetu života naših sugrađana te stvoriti poticajno okruženje za poduzetnike. Nastavno na razvojni proračun za 2023. godinu, novi proračun nastavlja u istom smjeru, no sada još ambicioznije. Proračun za 2024. godinu iznosi 91.498.452 € što predstavlja povećanje od čak 14,6 % u odnosu na iznos proračuna za 2023. godinu utvrđenog IV. Izmjenama i dopunama. Novim će se proračunom zamjetno povećati ulaganja u brojne kapitalne projekte. U novom proračunskom razdoblju očekujemo porast prihoda od poreza na dohodak zbog povećanja broja stanovnika te nominalnog rasta plaća. Već dulje vrijeme bilježimo kontinuirani porast broja stanovnika uslijed doseljavanja, jer je zbog svih svojih karakteristika Samobor postao poželjno mjesto za život i rad. Ponosna sam što je Samobor u 2023. godini proglašen gradom u kojem je zabilježen najveći napredak kvalitete života u Hrvatskoj, što smatram vrijednim pokazateljem da grad vodimo u dobrom smjeru“ – istaknula je gradonačelnica Škrobot. 

Proračun u malom preuzmite na dnu članka.

Objavljeno: 20.01.2024.