Grad Samobor Grad Samobor Logo

Događanja

Samoborska božićna priča

Samoborska božićna priča
02.12.
2019.

Samobor će u blagdansko vrijeme obilježiti miris borova, kuhanog gina i šumske životinje

Paljenjem prve adventske svijeće na Trgu kralja Tomislava u subotu, 30. studenog u 17 sati započeo je bogat program ovogodišnje Samoborske božićne priče.

Prva nedjelja u prosincu rezervirana je za veliku humanitarnu akciju Velika srca trče koja se održava na prostoru bivše vojarne s početkom u 10 sati, a svoj dolazak potvrdio je i sam sveti Nikola. On će posjetiti i Trg kralja Tomislava gdje će se družiti s djecom iz dječjih vrtića i to na sam blagdan, 6. prosinca u 10 sati. Svoje veliko srce Samoborci će pokazati i na 9. humanitarnom božićnom koncertu 4. prosinca u samoborskoj Sportskoj dvorani.

Sam program Samoborske božićne priče ove godine počinje 14. prosinca, a bogat program posjetitelje očekuje sve do dočeka Nove godine.

U dane vikenda, 14., 15., 21. i 22. prosinca na Trgu nas cijelog dana očekuje bogat glazbeni program, a novost je da će priliku za nastup dobiti i samoborski rock bendovi.
Opet nas očekuje i zanimljiv zabavno – edukativni program za djecu u božićnoj kupoli, od milja zvanoj božićna Špelunkica.

Djed Božićnjak i vilenjak Zvonček uveličat će Badnjak na samoborskom trgu, a nakon svečanog božićnog ozračja započinju pripreme za najluđi doček. I to dvostruki!

Tradicionalno, božićne koncerte pripremaju i Folklorni ansambl Mladost, 12. prosinca, Gradska glazba Samobor 23. prosinca, Tamburaško društvo Ferdo Livadić 27. prosinca te Hrvatsko pjevačko društvo Jeka, 29. prosinca.

Detaljan program pratite na www.samobor.hr!

Putem Facebook stranice Grad Samobor organizirano je i Adventsko darivanje u suradnji sa samoborskim ugostiteljima, obrtnicima, udrugama i gradskim ustanovama. Pratite objave svakog dana i osvojite simbolične nagrade. 

Samobor ispisuje jednu novu, šumsku i bajkovitu priču, budite i vi dio nje!

Dokumenti za preuzimanje