T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Školska shema

Školska shema

Školska godina 2021./2022.

Od 2013. godine prema principima Europske unije i Hrvatska provodi Školsku shemu. Riječ je o programu promoviranja zdravih prehrambenih navika kod djece. Primarno se odnosi na povećanje udjela voća, povrća i mliječnih proizvoda u svakodnevnoj prehrani. Radi se i na smanjenju udjela hrane bogate mastima, soli i šećerom, a sve u svrhu prevencije pretilosti i bolesti usko vezanih uz prehranu. 

Grad Samobor i ove godine nastavlja provedbu školske sheme odnosno dodjelu besplatnih obroka voća, povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda te edukativne aktivnosti za djecu u osnovnim školama s ciljem:

  • povećanja unosa svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda te smanjenja unosa hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli u svakodnevnoj prehrani učenika,
  • podizanja razine znanja o važnosti zdrave prehrane i nutritivnim vrijednostima svježeg voća i povrća te mlijeka  i mliječnih proizvoda i
  • edukacije učenika u cilju smanjenja otpada od hrane.

Voće i povrće – 96.528,85 kn bez PDV – a

Mlijeko i mliječni proizvodi – 90.808,40 kn bez PDV - a

Voće i povrće te mlijeko i mliječne proizvode učenici samoborskih osnovnih škola dobivat će najmanje jednom tjedno, u intervalu od najmanje 12 do najviše 24 tjedna tijekom školske godine, u dane održavanja nastave, u skladu sa školskim kalendarom.