T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Školske praznike iskoristili za uređenje škola

Početak novog polugodišta u još boljim uvjetima

Školske praznike iskoristili za uređenje škola

Početak novog polugodišta u još boljim uvjetima

Danas je počela nastava u novom polugodištu za učenike pet samoborski osnovnih škola. Sukladno odluci resornog Ministarstva, nastava se za niže razrede održava u školama, a za više online.

S obzirom na epidemiološku i seizmičku situaciju, Grad Samobor, kao osnivač poduzeo je niz mjera kako bi sigurnost učenika bila na još višoj razini. Tako su osigurani dodatni pregledi svih škola koje su u potpunosti prilagođene za rad, a u školama su održane i evakuacijske vježbe za učenike. Proceduru postupanja u slučaju potresa objasnio je djelatnicima i učenicima predstavnik Energo Inspekta Željko Otmačić, a vježbu je nadzirao zamjenik načelnika stožera Civilne zaštite grada Samobora Krunoslav Znika.

Za vrijeme školskih praznika radilo se na uređenju škola, a radove su obišli predstavnici Grada, zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, pročelnik Juro Horvat i viši savjetnik Marijan Kižlin.

Tako su Bogumilci u nove pobjede kročili kroz nova ulazna vrata. Uređena su i dva nova sanitarna čvora. U obnovi ne zaostaju ni područne škole. Zgrade su obnovljene novim pročeljima, izmijenjenim prozorima i vratima. Kako bi učenicima predvorje bilo toplije i ljepše, stare je pločice zamijenio novi pod.

U OŠ Mihaela Šiloboda radilo se na sanaciji krovišta, sanaciji i uređenju stropa učionica te na izmjeni stolarije u Pavučnjaku. Osim radova u matičnoj školi, u OŠ Milana Langa intenzivno se radilo na sanaciji krovišta na objektu u Grdanjcima. Najznačajnije ulaganje ove godine je ono u OŠ Samobor gdje se radi na dogradnji i opremanju školske kuhinje, a sve u vrijednosti 2,5 milijuna kuna.

Objavljeno: 18.01.2021.