T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Manifestacije

Sprema se suđenje Princu Fašniku!

Pred nama je velika zavšnica 197. Samoborskog fašnika!

Sprema se suđenje Princu Fašniku!

Nakon dva vikenda odlične zabave pod maskama, na pokladni utorak 21. veljače završava 197. Samoborski fašnik. Početak velike završnice je u 19 sati kada će prema središnjem samoborskom trgu tj. Trgu fašničkih velikana krenuti velika fašnička povorka sastavljena od finalista izbora za najbolje pojedinačne, grupne i obiteljske maske, pobjednika natjecanja ugostitelja za najuređeniji lokal kojima pripada nagrada „Srakino gnezdo“, najboljih mjesnih odbora, najbolje fašničke malonogometne ekipe koju čeka Pehar liga prvaka, te ostalih veseljaka spremnih na završno druženje pod maskama. Na središnjoj pozornici dodijelit će se i nagrada Fašničke Galge za poseban doprinos Samoborskom fašniku, a finalisti izbora za naj maske još će se jednom predstaviti ocjenjivačkom sudu i fašničkom puku.

Potom slijedi suđenje Princu Fašniku, a prema najavama fašničkih pravosudnih tijela, lomača je već spremna i Princu se plamen sprema oko 20 sat na Trgu fašničkih velikana u centru Samobora! Potom će se za zabavu pobrinuti Dražen Zečić.

Zabava će se nastaviti i po samoborskim ugostiteljskim objektima koji će raditi produljeno do 4 sata iza ponoći, a treba napomenuti kako se od 15 sati neće naplaćivati parkiranje u Samoboru. Vrijeme je za staviti masku na lice po posljednji put i uživati u velikoj završnici 197. Samoborskog fašnika uz dobro, staro geslo: "bedaki noriju svaki dan, a pametni samo na fašnik"!

Inače, tijekom protekla dva vikenda Slobodnom fašničkom republikom prodefiliralo je na tisuće posjetitelja koji su uživali u bogatom fašničkom programu. Osim po brojnim posjetiteljima Samoborski fašnik poznat je i po brojnim sudionicima. Maskirane skupine iz osnovnih škola, dječjih vrtića, srednjih škola, mjesnih odbora i gradskih četvrti, gostujućih skupina iz svih krajeva Hrvatske i Slovenije, dječji zborovi, plesne skupine, ulični zabavljači, štulaši, bubnjari i mnogi drugi, njih preko 2000 bili dio su samoborskog fašničkog veselja. Od glazbenih izvođača na ovogodišnjem fašniku nastupili su Maja Šuput, Queen Real Tribute, Dalmatino, Miroslav Škoro i Zvonko Bogdan, a zadnjeg dana kao što smo već najavili, nastupa Dražen Zečić.

Objavljeno: 20.02.2023.