T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Gradonačelnica

Sretan Dan državnosti!

Čestitka gradonačelnice Petre Škrobot u povodu Dana državnosti

Sretan Dan državnosti!

Drage Samoborke i Samoborci, dragi sugrađani,

Dan državnosti obilježavamo u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine. To je jedan od najvažnijih trenutaka u našoj povijesti, jer hrvatski narod odlučio je o svojoj sudbini i legitimno uspostavio demokratski izabranu vlast.

Mnogi su svoje živote dali kako bi naša Domovina danas bila slobodna i neovisna. Hrabrost ljudi koji su bili spremni braniti svoj dom trajno nas je obvezala da čuvamo uspomenu na njih i njihovu veliku žrtvu. Upravo je zbog njih naš Samobor danas slobodan i otvorenih ruku dočekuje sve koji mu dolaze ususret.

Nikada se neće zaboraviti imena i žrtva naših branitelja, ali niti tuga njihovih roditelja, supruga i djece. Mi Samoborci neizmjerno smo ponosni na naše heroje među kojima je bilo i mnogo naših sugrađana koji su nas svojom žrtvom obvezali da nastavimo graditi bolju budućnost i da se nastavimo zalagati za slobodu, jednakost i mir.

Obilježavanjem Dana državnosti odajemo počast onima koji su tijekom ratnih dana u zajedništvu i vjeri gradili temelje hrvatske državnosti. Na tome ćemo trajno biti zahvalni našim braniteljima sjećajući ih se s posebnim poštovanjem.

Zato sa zahvalnošću prema njima zajednički gradimo prosperitetnu, pravednu i održivu budućnost našeg Samobora i Hrvatske.

Uime Grada Samobora i osobno od srca vam čestitam Dan državnosti.

Gradonačelnica

dr. sc. Petra Škrobot

Objavljeno: 29.05.2023.