Grad Samobor Grad Samobor Logo

Civilna zaštita

Srušena stabla, oštećeni krovovi i automobili

13.02.
2020.

Vatrogasci intervenirali zbog olujnog vjetra

Tijekom utorka 11. veljače, vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Samobora imali su ukupno šest intervencija zbog olujnog vjetra koji je zapuhao na području našega Grada.

Tako su uklanjali stabla koja su pala na prometnicu u Ulici Miljenka Novosela u Samoboru, u Prigorskoj ulici broj 6 u Kladju, na Anindolu je palo stablo bora dužine 10 metara preko prometnice, u Ulici Pod lipom 10a u Samoboru stablo kestena visine 10 metara palo je na prometnicu, a u Gradni su uklanjali  stablo koje je palo na električne vodove.
Isto tako vatrogasci su uklanjali limove na sljemenu krova koji je popustio pod udarom vjetra u Ulici Ferde Livadića broj 26 u Samoboru te sanirali mjesto intervencije nakon pada metalne konstrukcije na susjedne automobile u Ulici Dobriše Cesarića 24 u Samoboru. Tom prilikom oštećena su i tri parkirana automobila.

I u srijedu, 12. veljače, oko 10:30 sati vatrogasci su dobili dojavu o padu drveta na krov gospodarskog objekta u Ulici Gornji kraj 34 u Samoboru. Zbog visine krova i nepristupačnosti u pomoć vatrogascima poslana je auto-platforma poduzeća Gundić – Elektronic te je drvo uklonjeno s krova objekta.