Grad Samobor Grad Samobor Logo

Građani

Stipendije zavrijedilo 74-ero mladih Samoboraca

20.12.
2019.

Gradski čelnici na prigodnoj svečanosti uručili ugovore o stipendijama samoborskim učenicima i studentima

Od 13 stipendija, koje je Grad Samobor prvi puta dodijelio svojim učenicima i studentima 1999. godine, njihov broj iz godine u godinu raste, a za ovu školsku i akademsku godinu, 2019./2020., 74-ero mladih Samoboraca (43 učenika i 31 student) 10 mjeseci će temeljem gradskih stipendija primati 600 kuna (učenici) ili 1.000 kuna (studenti), što će itekako dobro doći i njima i njihovim roditeljima kao poticaj da i dalje ustraju u školovanju.

Na prigodnoj svečanosti, koja je održana 20. prosinca u samoborskom Centru za mlade Bunker, stipendiste su pozdravili predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić i zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, koji su im i uručivali ugovore o stipendiranju. 

Uz čestitke na dosad ostvarenim rezultatima tijekom školovanja predsjednik samoborskog Gradskog vijeća Šoić pozvao ih je da iskoriste i mogućnosti koje će im od sljedeće godine pružiti i Mali tehnopolis Samobor kao inkubator za mlade poduzetnike, a zamjenik gradonačelnika Stanec poručio im je kako će Grad svesrdno raditi da dobije i visokoškolsko obrazovanje, jer to oni zaslužuju.

Svojim kolegama zasvirali su također stipendisti,    klarinetistica Nela Bošnjak i saksofonist Jan Tominić, vrsni mladi srednjoškolci samoborske Glazbene škole Ferdo Livadić.