T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Civilna zaštita

Svaki dan na terenu pomažu gdje je potrebno

Samoborski vatrogasci i dalje pomažu potresom pogođenom području

Samoborski vatrogasci pružaju i dalje pomoć potresom pogođenom području Sisačko–moslavačke županije, prema Planu pripravnosti vatrogasaca za izvanrednu dislokaciju, koji je donio zapovjednik VZ Grada Samobora Mladen Žitković.

U srijedu, 6. siječnja, u centru Gline, u sastavu vatrogasnih postrojbi Zagrebačke županije sudjelovala su tri vatrogasaca JVP Grada Samobora i tri vatrogasaca DVD-a Rude s dva vatrogasna vozila.

Vatrogasci su intervenirali na uklanjanju posljedica potresa na objektima, poput uklanjanja urušenih dimnjaka, dijelova krovišta, urušenih dijelova objekata, pružali osiguranje i slično.

U četvrtak, 7. siječnja, u Glini su u raščišćavanju ruševina sudjelovala tri profesionalca, zajedno s tri pripadnika DVD-a Vrbovec Samoborski uz korištenje dva vatrogasna vozila.

I 8. siječnja na potresom pogođeno područje opet je krenula ekipa Javne vatrogasne postrojbe Grada Samobora i tri vatrogasca DVD-a Galgovo, s dva vatrogasna vozila.

Pomagali su naši vatrogasci i u prvim danima, tako je u četvrtak, 31. prosinca, u ranim jutarnjim satima zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora poslao pripadnike JVP Grada Samobora i DVD Samobor, ukupno šest vatrogasaca, s dva vatrogasna vozila, u Sisačko moslavačku županiju kao pomoć u saniranju posljedica potresa.

Samoborski vatrogasci su na potresom pogođeno područje upućeni u sastavu vatrogasnih postrojbi VZ Zagrebačke županije.

Odmah su raspoređeni na saniranje šteta od potresa na obiteljskim kućama u Glini.

Sudjelovali su pripradnici sljedećih dobrovoljnih vatrogasnih društava: Molvice, Vrbovec, Rude, Galgovo i Pavučnjak, koji su se, u suradnji s Crvenim križem, angažirali u prikupljanju hrane, higijenskih potrepština, odjeće i financijskih sredstava za potresom pogođena područja.

Objavljeno: 08.01.2021.